Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Létezik hogy a játéktól...

Létezik hogy a játéktól erősödött így meg a kapcsolatunk, vagy ez csak véletlen?

Figyelt kérdés

Kiskutyám még nincs két hónapja, hogy nálam van, négy éves uszkár. Mentett kutyus, korábban sosem volt rendes gazdája, nem volt tanítva semmire és még játszani sem tudott egyáltalán, semmilyen játék nem érdekelte.

Amióta nálam van, szépen fejlődött, tanult, nagyon okos. De bizony nem mindig engedelmeskedett, ha nagyon nem volt kedve nem jött amikor hívtam, felette a kaját az utcán, ilyesmik.

Néhány napja azonban elkezdett játszani! A futtatóban volt egy másik kutyának egy csipogós labdája és elkezdte érdekelni. Másnap gyorsan vettem is neki egy ugyan olyat, és imádja. Azóta tudunk végre közösen játszani, és nagyon élvezi, hihetetlen nagy móka, így nagyon sokat használjuk.

Azt vettem észre, hogy amióta játszunk, sokkal jobban viselkedik. Mindig jön ha hívom, figyeli hogy merre vagyok, nem távolodik el, még a kajákat sem eszik fel! Ez létezik hogy a közös játéktól van, vagy csak most kezd beérni a kapcsolat?

2013. febr. 10. 22:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
49%
Igen, létezik. Az én macskámmal is erősödött a kapcsolatunk az együttjátszás miatt. Azóta mégsűrűbben alszik mellettem napközben is, és mindenhová követ. Felnőtt macska.
2013. febr. 10. 22:15
 2/11 A kérdező kommentje:
A cicáim kicsi koruk óta velem vannak, már 4 és 5 évesek, így hozzájuk nem tudom hasonlítani, de szerintem nem is nagyon lehet. Nagyon másképp működik a két faj.
2013. febr. 10. 22:29
 3/11 anonim ***** válasza:
Nekem mindegy, akkor viszont nem tudom, hogy a kutyáddal mi van. De tény, hogy a makkám is hasonlóan viselkedik miután naponta elkezdtem játszani vele. (és nem én adok neki enni).
2013. febr. 10. 22:31
 4/11 A kérdező kommentje:
Mondjuk így jobban belegondolva a cicákkal volt olyan időszak, amikor nem volt időm rájuk, így nem is nagyon játszottam velük, és valóban érezhetően romlott akkor a kapcsolatunk, szóval elhiszem amit mondasz. Csak hát a cica az cica, a kutya az kutya, a hörcsög meg hörcsög. :)
2013. febr. 10. 22:40
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát, de gondolj bele a "csoportos elfoglaltság" mindig össze hozza az embereket (is). :)
2013. febr. 10. 22:50
 6/11 A kérdező kommentje:
A macskás vélemény is jó volt, de azért várnám a kutyásokét is. :)
2013. febr. 12. 10:31
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Bizony létezik:)

Az uszkárok ráadásul nagyon okos kis kutyák, a tiéd valószínüleg az előélete ellenére stabil, jó idegrendszerű kutya, Te pedig, mint új gazdája neki is nagyon jó "választás" lettél:)

Mondhatni ideális kutya-gazdi párosítás!:))

Nem ismerem a napirendedet, de foglalkozz vele minden nap akár 10-15 percet is csak a játékkal, tanítással.

Mivel láthatólag a labda jó motiváló eszköz, amikor tanítod valamire a végén mindig kapja meg a labdát, mint jutalmat!

Sok sikert és egészséget a kutyás élethez!

2013. febr. 12. 13:34
 8/11 A kérdező kommentje:

Persze, tanulunk minden nap, ennél még többet is. A séta kb három részből áll. Kb 30 perc tanulás, kb 30 perc futtatózás a többi kutyákkal és egy óra közös játék. És még otthon is szoktunk tanulni úgy 30 percet.

Igen, eléggé össze passzolunk, de ez nem is véletlen. Nagyon tudatosan választottam kutyát és bevált a dolog. Először csak a hozzám illő fajtát kerestem meg, majd a konkrét egyedet. Direkt felnőtt kutyát akartam, aki minden szempontból illik hozzám. Fontos volt, hogy kis lakásban el legyen, cicákkal kijöjjön, szerettem volna sokat emberek közé vinni, tehát jól legyen szocializálva, meg még volt egy csomó szempont. Így csak kerestem és kerestem. Egy egész évbe telt, amíg megtaláltam a minden szempontól ideális kutyust! És nagyon nagyon megérte várni rá. :)

2013. febr. 12. 14:09
 9/11 A kérdező kommentje:
Mármint ez a menetrend az esti nagy sétára vonatkozik. :)
2013. febr. 12. 14:10
 10/11 anonim ***** válasza:

Bár így keresne kutyát minden leendő gazdi! A gazdák nagy része, még mindig csak azért vesz magához kutyát mert cuki, vagy mert megsajnálta... na mindegy.

Ügyes vagy, jól motiválod a kutyust. A miénk is menhelyes, vele ilyen gond nem volt de idegrendszerileg a miénk is ilyen, úgyhogy ez jó, nagyon jó. :)

Szerintem idővel majd játszani fog ő más játékokkal is, csak még szokja ő is a dolgokat. Nem minden ember és nem minden kutya enged fel olyan hamar. De jó úton haladtok!

2013. febr. 12. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!