Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit gondoltok erről a cikkről?...

Mit gondoltok erről a cikkről? (lent bövebben)

Figyelt kérdés

[link]

Szerintem felháboritó hogy a keverék kutyásokat ennyire lenézik.Miért?Szerintem a keverék kutyások is törödnek a kutyájukal mint a fajtatiszta kutyások.Nekem keverékem van és soha nem is lesz fajtatiszta mert én a keverékeket szeretem.Miért ilyenek a kevrék kutyásokkal?Mindenki véleményére kiváncsi vagyok.

2009. szept. 5. 20:21
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Én nem ragsazkodok ahoz hogy a keverékek ellenálobbak ha beteges lenne a kutyám akkor is elvinném orvoshoz mert szeretem a kutyám mint sokan mások.
2009. szept. 6. 14:24
 22/25 anonim ***** válasza:
Azért hiszik azt mert a keverék kutyáknak kevesebb jó gazda jut mint a fajtatisztáknak. Elmennek falura- mit látnak? Buksi keverék a hordóból bámul ki, a falu végén megkergetnek a komondorkeverékek, a menhelyen sok keverék van, Józsi bácsi vízbe fojtja a keverék kölyöket, otthon a szomszéd keveréke üvölt egész nap, mert csak házőrzésre van... Ezt látják? És miért látják ezt? Azért, mert aki tudatlan ember és nem érdekli az inkább beszerez egy keveréket. Ezért azt hiszik, hogy minden keverékes olyan mint a többség.
2009. szept. 6. 15:24
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Ne vesszetek össze nagyon! :)

Az alapvető kérdés a cikkről szólt. Elolvastam, nem tűnt szélsőségesnek, ám elfogódottnak igen. A keverékek jobb genetikai állománya nem menhelyek és állatorvosi rendelők statisztikáinak kérdése, a nagy számok törvénye alapján tény, tehát a cikk csúsztat, de...

Egy életképességre, a való élet követelményeire (is) szelektált fajta génállományában kevésnek kell lenni az örökletes rendellenességeket okozó szegmenseknek, nem lenne ésszerű a rendszeresen alkalmatlan egyedeket produkáló fajta fennmaradása. A külső megjelenést, extrém tulajdonságokat preferáló, sajnos sokszor divatos fajtákra ez kevéssé igaz. Namost; attól, hogy egy kutya "sarkoncsinált" még lehet két igencsak beltenyésztett, csapnivaló genetikai állományú, az utcára ki-kiszökő két fajtatiszta kutya utóda, szüleitől már jobb génkészlettel, de a hagyományos, nagy egyedszámú fajták egyedeitől messze rosszabbal. Ezzel kb. azt akarom jelezni, hogy mind a "fajtafüggők", mind a mixelt kutyákra esküvők álláspontja árthető. A legtöbb probléma inkább a kórosan nagy szelekciós nyomással kialakított fajtákkal van, azon harci kutyákkal, amelyeknél nem fontos az életképesség, úgysem a betegség pusztítja el, hanem a másik kutya, azon törpe fajták, melyeknél programozott a császármetszés, nem kell, hogy anélkül is menjen..., azon őrző-védők amelyek "5 éves koruk körül úgyis bekattannak és el kell őket altatni (!)", stb

Ezek kiszökő/kijáró/kicsapott példányai rontják le a keverékek örökítőanyagát és ezek a fajták macerássága rontja a fajtatiszták hírnevét...

Nekem vizslám volt, szeretetreméltó, rendezett, de a kitűnő falmászóképességei miatt (2 méteres téglakerítés 2 másodperc...) gyakorlott és sikeres utcakutya :).Állatorvoshoz, az oltásokat kivéve, nem jártunk. Aztán volt 100% mix kutyám is, most arany retriever anyától és a jó ég tudja milyen apától származó van. Ha lesz még egy az viszont tervueren lesz. Az oka egyszerű, és szerintem ez a fajtatiszta kutyák melletti (talán eyedüli) igazi értelmes érv. Azoknál ugyanis előre látható a kutya vérmérséklete, igénye, hajlama -legalább nagyvonalakban- így egy tervezett "megkutyásodás" az állat és az ember számára is a legkedvezőbb jövő elé nézhet. A keverékek esetében a jó kapcsolathoz szerencse vagy extra-alkalmazkodó gazda kell... sajnos mindkettő ritka.

2009. szept. 7. 02:16
 24/25 anonim ***** válasza:
A keverék kutyák szrintem sokkal aranyosabbak, és több személyiség keveredik bennük. Vannak szép fajstiszta kuyták, de azoknak a kuytáknak a tartása drága és vannak olyan tenyésztők akik leöteleznek azzal hogy járj kutyabemutatókra a kuytáddal. Nekem is keverék kutyám van és imádom!!! Szerintem ezzel mindenki így van:D:D
2009. szept. 15. 19:00
 25/25 anonim ***** válasza:
Úristen... A te kutyád biztos skizofrén... Minden kutyának más egyénisége van és ez nem a törzskönyvtől függ... Az, hogy őket szereted nem baj, de nem ilyen butaságot kéne kitalálni oknak ami nem igaz... És egy egészséges fajtatisztának ugyanannyi a tartása, mint egy egészséges keveréket, csak a az elején kell többet fizetni amikor veszed. A beteg keverék ugyanolyan drága ellátást igényelhet, és nincs védve a betegségek elől. Minpségi kajára, neveésre, felszerelés ugyanolyan szüksége van mindekettőnek.
2009. szept. 15. 20:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!