Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit gondoltok erről a cikkről?...

Mit gondoltok erről a cikkről? (lent bövebben)

Figyelt kérdés

[link]

Szerintem felháboritó hogy a keverék kutyásokat ennyire lenézik.Miért?Szerintem a keverék kutyások is törödnek a kutyájukal mint a fajtatiszta kutyások.Nekem keverékem van és soha nem is lesz fajtatiszta mert én a keverékeket szeretem.Miért ilyenek a kevrék kutyásokkal?Mindenki véleményére kiváncsi vagyok.

2009. szept. 5. 20:21
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
23%

Ezekkel nagyon nem értek egyet!

Attól hogy valaki fajtatiszta vagy keverék kutyát tart, honnan tudod abból megítélni 1. válaszoló hogy most az az ember ért a kutyákhoz vagy sem? Van egy ismerősöm aki több 10 vagy 100 ezerért vett egy golden retrivert, és nem ért hozzá, sőt szinte már kínozza, kis helyre van bezárva szerencsétlen, az utcára se lát ki, szabályosan szeretet hiányos szerencsétlen kutya...

Nekem viszont van egy keverék kutyám, imádom, állandóan vele vagyok, ha kell elviszem állatorvoshoz, rendes kaját kap, rágcsálni valót hogy ne legyen fogköves a foga, kiviszem sétálni pedig elég kertünk van.

Előtte volt egy fajtatiszta kutyám, és rajtam kívül álló okok miatt meglépett..., 100 forintba került.

Egyik kutya se ér kevesebbet vagy többet a másiknál. Kutya, kutya, tök mind1 hogy milyen, csak legyen akit tudsz szeretni és ő is szeret téged. Ha kutyát választok nem azt fogom nézni hogy milyen felmenői voltak illetve milyen fajták keveréke. Csak legyen szőrös, négy lába, két füle, egy feje, egy farka és szeressen. Szerintem más nem számít.

2009. szept. 5. 21:42
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Ez a cikk nem vonatkozik mindenkire nyilván. Csak általában ha valakinek nincs pénze és szeretne kutyát akkor keveréket vesz, kap, vagy kiment a menhelyről. Viszont nekik nem lesz pénzük állatorvosra sem. Vagy valakinek a kutya nem családtag csak házőrző, de sosem szereti meg igazán és ha beteg nem viszi el dokihoz.

Akinek fajtiszta a kutyája, nagyobb arányban viszi orvoshoz, ez logikus. De ez nem azt jelenti hogy az összes keverék kutyát rosszul tartják. Biztos van rengeteg keverék kutya akiket 1000szer jobban tartanak mint máshol a fajtisztát.

Nekem mopszom van, de ugyan úgy szeretem a keverék kutyákat is, minden kutya egyenlő.

2009. szept. 5. 21:43
 13/25 anonim ***** válasza:
35%

Igen megtörténhet ez is! De gondolj bele! Aki ilyen felelőtlen az INKÁBB szerez egy keveréket. Nem azt mondtam, hogy minden esetben csak gyakrabban! Sajnos...

Azt nem kell lenézni, ha valakinek fontosak a felmenők. Normális esetben a kutya érdekében érekli őket, ha meg nem arról sem az adott fajta tehet. Miért a fajtákat szídjátok, a rossz emberek helyett?

Lehet hogy én vagyok rossz, de nekem attól még hogy 4 lába van és 2 füle, még nem tetszik mindegyik kutya. Nekem pont egy fajtatiszta tetszett meg. Később meg azért nem lesz keverékem, mert sajnos végtelen számú kutyát nem tarthatok, szeretnék velük munkaversenyezni, dolgozni, mondjuk terelni. Akkor mit csináljak? Vigyem ki a menhelyről az összes kutyát egy ösztönpróbára, hátha valamelyik konyít hozzá? Viszont egy mudit ki fogok hozni a fajtamnetőktől. Nem kell elítélni a fajtisztákat, csak a buta embereket.

2009. szept. 5. 21:48
 14/25 anonim ***** válasza:
65%
Sajnos sok igazság van a cikkben. Az a helyzet, hogy a keverékkutya létrejötte legtöbb esetben egy hibás döntés vagy a nemtörődömség eredménye, míg a fajtatisztáknál azért általában tudatos párválasztás alapján történik. A kölyköket pedig ki viszi el? Egy keverék esetében bárki, olyan ember is, aki csak a kölyök kiválasztása előtt egy perccel döntötte el, hogy kutyát fogad be. Lehet, hogy később maradékkal eteti, kutyaiskolába nem viszi, mert nincs pénze, "egyébként is, dögöljön már meg, mert unom, hogy minden nap etetni kell". Nem gondolom, hogy egy 80-100 ezer forintos kölyköt megvett volna ilyen hozzáállásal. Persze vannak kivételek mindkét oldalról, de sajnos legtöbbször ez így van, ahogy leírták. :( Egy dologban viszont nem értek egyet vele. Azt sugalja a cikk, hogy a fajtatisztáknál igazából ritkák az örökletes betegségek, míg a keverékeknél az ellenőrzés hiánya miatt gyakori, ami szerintem nem igaz, éppen azért, amit leírt, a keverékeknek többet kell küzdeniük az életben maradásért, a fajtatisztáknál viszont gyakoribb a rokontenyésztés és gyakran nem figyelnek a tenyésztők az örökletes betegségek kiszűrésére, persze ez sem igaz minden fajtára, pl. a mudi híres arról, hogy milyen egészséges.
2009. szept. 5. 21:48
 15/25 anonim ***** válasza:
61%
Nekem volt keverék és fajtiszta kutyusom is, és a keverék sokkal okosabb és édibb volt...Annyira szerettem:'S
2009. szept. 5. 21:53
 16/25 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem a keverék kutyák semmiben nem maradnak el a fajtisztáktól. Mondhatni akár minden keverék egyedi és utánozhatatlan, mivel nincs még egy ugyanolyan belőle. Nem igaz?:)

Egyébként a keverékeknél még azt vétóznám meg, hogy sokkal több betegségük van, mint bármelyik más fajtiszta kutyának. Ezt teljes mértékben állíthatom, mint állatorvosi palánta, hogy NEM IGAZ!

A keverék kutyák sokkal immúnisabbak a betegségek ellen, mint akármelyik más fajtatiszta kutya. Mivel náluk eredendően keveredik különböző fajták vére és így ellenállóbakká válnak. Nem megyek bele tudományosan, mert nem hiszem sokan értenék amit ide leírok genetikai megfogalmazásban.

De a lényeg, ha megnézzük a fajtatisztáknál egyértelműen meghatározzák, milyen betegségekre is hajlamos leginkább a kutya, míg a keveréknél ezt nem tudják és ez szerint nem is tudnak úgy eljárni náluk, mint a tisztavérűeknél. Értve ezalatt betegségre szűrt szülők, vagy magában kis korban szűrt. Bár ezt a keveréknél is meglehet tenni, nincs akadálya.

De sokkal ellenállóbbak a keverékek, ez az egy BIZTOS!

Egyébként goldenem van, de volt egy keverékem is-sajnos elpusztult már. Na mindegy. Lényeg a goldent többet cipelem orvoshoz, mivel több baja. Mondhatni érzékenyebb.

Példának írnám: a kutyus szereti kidugni a fejét az autó ablakon, ha az megy. Ennek eredményeképp begyullad a szeme. A keverék is szerette, de vele sosem volt ilyen gond.

2009. szept. 6. 08:25
 17/25 anonim ***** válasza:
75%
Tegnap 21:48-as vagyok. Eszembe jutott még valami erről a vitáról. Eddig négyszer vittem haza kóbor kutyát (sajnos a szüleim nem engednek még egy kutyust tartani és nem örülnek, ha hazaviszek egyet, pedig legszívesebben az összeset megmenteném). Egy keveréket és 3 fajtatisztát (pincsit, kuvaszt és sharpeit) mentettem meg. A fajtatisztáknak még aznap meglett a gazdájuk, a keverék meg senkinek nem kellett, pedig nagyon aranyos, barátságos kutya volt. Hiába plakátoltunk, vittük körbe a kerületben, hátha felismerik vagy befogadják, hiába hirdettünk a neten, hiába telefonáltunk az állatorvosnak. Még ha valaki akart is volna kutyát, az sem fogadta be, mert felnőtt volt. :( Végül menhelyre vittük, Székesfehérvárra, mert Budapesten az összes tele volt, nekünk meg sügősen el kellett vinnünk a kutyát, mielőtt apukám hazaér külföldről és kitör a botrány, az Illatos útra pedig nem akartuk bevinni. Nem hiszem, hogy ha fajtatiszta lett volna, így végződött volna a történet.
2009. szept. 6. 09:40
 18/25 A kérdező kommentje:
Én befogattam a kutyámat és szinte csak oltásra járunk vele mert nincs betegsége de ha látnám rajta akkor elviszem egyből.És én inkább hogy vennék egy fajtatisztát pénzért ahelyett azt a pénz a felszerelésére oltásra és egyéb dolgokra költöm rá.Én már sajnos tapasztaltam a kutyámmal hogy bizony a tenyésztők lenézik a keverék kutyásokat.Akár példát is irhatok rá de nem fogok senkit bántani.Csak azt kérem ha mi(legalábbis én)nem általánositok akkor más se tegye.
2009. szept. 6. 11:11
 19/25 anonim ***** válasza:

De most miért kell bizonygatni mindenkinek, hogy a keverékek jobbak??? Ha pont a fajtatiszád beteg többet, akkor rögtön rá lehet mondani nem olyan ellenálló. Persze megint a kutyák, mikor tudjátok nagyon jól, hogy erről is csak az ember tehet ha rosszul tenyésztette. Azért vannak a keverékek kevesebbet orvosnál mert a nekik kevesebb gondosd gazda jut! Ahogy az előttem lévő mesélte a hazavitt kutyájáival! A hülye emberek igenis azt csinálják a keverékekkel amit a cikkben ír! És igenid sokel többször mint egy fajtatisztával... Nem tudom miért kell ezen rágódni? Miért kapaszkodtok pl annyira abba, hogy elleállóbb? Ezek szerint ti sem bírjátok ki hogy valamiben mégiscsak jobb legyen a fajtatisztáknál! Szerintem egyformán ellenállóak, de nekem ez nem számít. A legtöbb keverékes gazda elkeseredetten ragaszkodik ehhez az állításhoz, csak tudnám miért?

Meg nem álltalánosítasz de azért te is azt szajkózod, hogy "én nem adok kutyára pénz, inkább veszek neki cuccot belőle!". A fajtatiszta kutya ára nem azért annyi mert fajtatiszta, hanem azért a szüleit meg kellett venni, fel kellett nevelni, oltások, szűrédek, aztán kiállítások (egy alkalomra vagy 2000ft a belépő..), egy jó pár választása, állatorvos a vemhes kutyának, aztán szabadság 2 hétig, orvos, oltások, stb... Ezt a keverékek nem nagyon kapják meg... Kedzjük ott, hogy nem is kéne ennyi kiskutya a világra... Ti most ilyenkr azt véditek ho yszülessen csak a sok keverék, nem baj, mert ugyanannyit érnek??

Nem értem ezt a nagy ellenálllást.

Igenis a LEGTÖBB embernél SAJNOS nem sok értéke van a keverék kutyának. Ez az szomrú igazság. Bárhol beszerezhetik, ingyen van stb. És akinél egy keverék kutyának nincs értéke az tusdatlan. Így társul a keverék a tudatlansággal. Igenis sokkal többször lesznek a tudatlanság áldozatai. Ezt talám el kéne fogadni és tenni ellene valamit, nem itt hőbörögni.

2009. szept. 6. 14:01
 20/25 A kérdező kommentje:
Én nem azon háborodtam fel hogy melyik ellenálobb hanem azon hogy azt hiszik a keverék kutyásokról ha van valami baja a kutyának akkor hagyják szenvedni,ami nem igaz.Tudom hogy sok pénz egy kiállitási kutya felnevelése és a kölykök lehozása megbecsülöm a munkájukat hogy egézsséges kutyák lesznek a csöpségekből meg minden én minden kutyát szeretek és szeretni is fogok de én inkább megmentek egy kutyust.
2009. szept. 6. 14:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!