Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Érzik a helyzet súlyosságát?

Érzik a helyzet súlyosságát?

Figyelt kérdés

Miután egy menhelyi kutyát hazavisz valaki, a kutya tudja mitől menekült meg. Hogy egy új élete lesz.

Érzi azt hogy lehet az altatástól vagy csak egyáltalán megmentette az életét?

2013. febr. 9. 13:57
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
ez kutyánként eltérő. Egy magabiztosabb kutya szinte azonnal jól érzi magát egy uj helyen. Az, meg, hogy hálásabb egy mentett kutya elég nagy butaság. Akik ezt itt ilyen meggyőzően irják valószinűleg kifogtak egy kedves alkalmazkodó kiskutyát, aki akkor is ilyen aranyos lenne, ha 8 hetesen veszik meg egy tenyészetből. A problémás kutyák is általában 2 hétig "lapitanak", és amikor megmelegedtek az uj helyen akkor jön elő az igazi énjük.
2013. febr. 9. 21:01
 12/14 anonim ***** válasza:

Előzőleg kóborolt, elég keményen verték, guberált, és a menhelyen is minden egyes nap verekednie kellett azért a kevés ételért. Úgy hoztuk el, hogy teljesen le volt soványodva és tele volt sebekkel.

Biztos, hogy alapvetően is cuki és kedves a kutyánk de pl. a botos emberektől mai napig fél. De nyilván minden kutya más, és persze mindenütt ki kell fogni a megfelelőt. :)

2013. febr. 9. 21:05
 13/14 anonim ***** válasza:
0%

Vikicca, minden kutya más, átlagot értettem a két nap alatt. Mivel segítek egy alapítványnak, legalább hetente van új kutya, már több száz megfordult nálunk, nálam meg vagy 15 ideiglenes, tudom, hogy mennyi idő alatt szoknak meg. Van, amelyik fél év után is maga alá csinál ha ránéz az ember, de az nem normális, nem átlagos. A félénk kutya is megszokja a helyét, de nem az embert, a szocializáció egy hosszabb folyamat.

És hidd el, nem hálásak. Minden kutya boldog, ha jól el van látva, szeretik, következetesek vele, nem csak a menhelyi, az 1000 eurós is ugyan úgy örül és legédesebb menhelyes is rádkap ha félreneveled.

Csak egy példaként hozom fel, azt a kutyát, akit a négy lábát és a száját összekötve, halálra ítélve dobtak be egy árokba, majd kimentették, hónapokat töltött a panzióban, családi környezetben. Örökbeadás után pár hónappal szinte meg sem ismerte, pont hogy leszrta a megmentőjét.

2013. febr. 10. 09:26
 14/14 anonim ***** válasza:

Igen, ezt én is írtam, hogy minden egyes kutyának más a jelleme, emberből sincs két ugyan olyan.

Szerintem nézőpont kérdése: kinek mit jelent a hála szó. Van aki szimplán a boldogságot érti ez alatt, de van olyan, akinél ez összetettebb fogalom. :) De inkább nem kezdek el filozofálgatni, mert kisregény lenne belőle. Haha :D

A lényeget szerintem amúgy is megbeszéltük. :)

2013. febr. 10. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!