Akkor most mi a helyzet a bűzmiriggyel?
az én dokim szerint a bűzmirigynek nincs köze a széklet keménységéhez. Az egyik kutyámnak 2 hetente kellett nyomni (én csináltam neki mert a doki megmutatta).
Kb 7 hónapja átálltam a BARF-ra, 1 hónap után már csak havonta egyszer kellett nyomni az elmúlt 2 hónapban egyszer sem
az volt nálatok a gond, hogy az első orvos minden tünet nélkül azonnal kinyomta. Anyóséknak 5 éve vettünk egy yorkshire terriert, akinek még az életben nem volt probléma a bűzmirigyével, és amikor kozmetikushoz vitték először, direkt szóltam nekik, hogy ne is engedjenek hozzányulni.
Egy egészséges kutyánál ürül magától, ezért is kell hetente legalább 1-szer csontot is adni neki.
Többnyire a kistestűeknél fordul elő, hogy a bűzmirigy nem ürül magától. Az én 6 éves kutyámnak 3 havonta nyomja ki az állatorvos.
Ez sajnos alkati dolog. Ha nem úgy helyezkednek el a bűzmirigyek, hogy a kakival együtt ürüljön, akkor nem tudsz mit tenni. Az enyém száraztápot eszik nagyrészt, és néha kap lapockacsontot. Semmit nem segít.
Köszönöm a válaszokat!
Ez a vakarózás nálunk visszatérő probléma, de most megint elkezdett vakarózni.:/ Első alkalommal is azért nyomta a doki elvileg és akkor azt mondta, hogy már kicsit be is volt gyulladva neki, pedig csak 4 hónapos volt. Azóta nem engedtem én sem az orvosoknak sem és kozmetikusnak sem, hogy hozzányúljanak. Gyakran kap csontot is, mégis azt mondta most a doki, hogy most is volt benne bőven...
Egyébként azt mondják, hogy lehet, hogy csirke allergiája van, de sosem vizsgálták ez ügyben. Ez az egy nem szimpi a mostani orvosnál sem, hogy most is azt mondta, hogy ha továbbra is vakarózik, akkor allergia injekciót kell kapnia. Nem megy ki a fejemből, hogy nem kellene előtte megbizonyosodni róla, hogy valóban allergiáról van-e szó? Vagy erre nincs vizsgálat? Nehéz lenne elhinni. Ráadásul ilyenkor nem kellene, hogy legalább piros legyen a bőre, vagy kihulljon a szőre néhány helyen? Vagy ha nem bolhás és nem is a bűzmirigy, akkor csak allergia miatt vakarózhat?:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!