Segítség, mit tegyünk? Van egy 6 éves bichon bolognese kutyánk! Már régebben kezdődött, de kb 1 hónapja durvult el a helyzet.
ez a vége,ha az emberek azt hiszik, hogy egy kistestű kutyát nem kell nevelni,mert úgysem árt senkinek.
Tehát meg kéne nevelni a kutyát
első vagyok és tényleg nem tudsz mást csinálni,mint rendre tanítani. Gondolom a kutya a főnök, akkor fogad szót ha akar, nincsenek feladatok,nincs "szótfogadás"
senki nem tud olyan módszert mondani amivel egyik pillanatról amásikra ezt megoldható. Az alapoktól kezdve engedelmességre kell nevelni.
OKé,most téged harap, de mi lesz, ha egy gyereket? és akkor elaltatják. És nem a kutya hibája lesz, hanem a tiétek,mert nem foglalkoztatok vele.
Megteszi, mert megteheti. Érzi, hogy tartasz tőle, és ezzel rögtön visszaél, és támad. Szerintem a legtöbb kutyában megvan az az ösztön, hogy próbál a ranglétrán feljebb kerülni, és amint talál egy rést, amin előrébb kerülhet, akkor azt kihasználja.
Mikor támad Rád? és mit csinálsz olyankor? Kicsit bővebben is kifejthetnéd. Kijön a nappaliból, Te ott állsz a konyhában, és csak úgy ráront a bokádra?
ma 21:48
Én pont az ilyen helyzetekben nem vagyok híve (meg mondjuk amúgy sem) a leszorításnak. Egy agresszív kutyát agresszívan "nevelni"? A tiszteletet ezzel nem lehet kiharcolni, csak egy időre elfojtani.
ma 21:58
Akkor mondjuk leírhatnád, hogy te minek vagy a híve, ha már egyszer írtál "választ".
A kérdésre: tényleg kifejthetnéd kicsit bővebben úgy könnyebb lenne válaszolni.
Mennyi idős vagy?
Mióta támad rád? Nem tettél-e valamit, ami miatt fél tőled? Akár játékból is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!