A háziak kutyája folyton rám támad/megharap. Mit tegyek?
Kérjétek meg őket, hogy csináljanak egy kerítést. Meg kel érteniük hogy ez miért fontos.
A kutyát meg nekik kéne mgneveleniük...
Akár feljelentést is tehetnél, de gondolom nem teszed, mert továbbra is szeretnél ott lakni.
Próbálj beszélni a tulajdonossal, hogy alakítsatok ki valami olyan megoldást, ami mindenki számára megfelelő. Mert azért azt gondolom ő is belátja, hogy nagyon nem oké, hogy harap titeket a kutya!
ma 09:44
A galamblelkűeknek üzenem:
A kutya tapasztalatból tanul. Ha kellemetlenséggel köt össze valami cselekedetet, legközelebb igyekszik azt elkerülni. Egy- két fújástól semmi baja nem lesz .
Én nem tartom elegáns megoldásnak lefújni a főbérlő kutyáját, főleg, hogy ha esetleg belemegy a szemébe az nem biztos, hogy az előnyére válik...
Meg kell tudni beszélnetek ezt a problémát, mert ez nem állapot, de azt sem várható el tőletek, hogy ti neveljétek meg más kutyáját.
Azt a részt, járdát, ahol bejártok a házba nem lehetne elválasztani a kert többi részétől? Ha ti el is költöztök, valószínűleg más sem maradna tovább egy ilyen albérletben, meg kell oldani a kutya elzárását. Vagy a gazdik közreműködésével meg kell nevelni.
A tulajok is tanácstalanok. Nekik engedelmeskedik a kutya, mikor kint vannak az udvaron, akkor simán visszatudják hívni. Ők sem tudják miért csinálja, azt mondták h a régi bérlőkkel nem volt ilyen. Az elkerítés meg nem lehetséges, a kicsi udvar és a család autói miatt. Mondták h valahogy barátkozzunk meg vele, de azt mar próbáltam és nem vált be. Már nem akarok vele barátkozni, mert nagyon labilis. Azt akarom elérni h tartson tőlem és tartsa a tisztes távolságot. Gondolkoztam, rajta hogy egyszer ellátom baját (persze nem annyira h valami komolyabb baja legyen, csak h érezze a törődést), csak attól félek, hogy ezzel csak olajat öntök a tűzre. Idáig a spray-es trükk tűnik a leghasználhatóbbnak.
Még nem próbálom ki, kedden kapok vakációt és megyek haza, mikor visszajöttem, nekifogok intézkedni. Addig várok még tippeket, hogy hogyan vegyem el a kutya kedvét a vagánykodástól. A jó ötleteket kipróbálom és megírom az eredményt. Előre is köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!