Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A háziak kutyája folyton rám...

93Mumus kérdése:

A háziak kutyája folyton rám támad/megharap. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Az ősszel az egyetem miatt negyed magammal beköltöztünk egy család kiadó házába, ami egy udvaron van az övékével. A családnak van egy tizenvalahány éves magyar vizsla szukája, aki mindig el van engedve az udvaron. Az első napokba nem volt semmi baj, de egyszer mikor indultam egyetemre és elmentem a kutya előtt, ugatás nélkül a lábamba harapott. Gondoltam még nem ismer és ezért. A többiek kacagták. Ezután elkezdtem vele barátkozni, simogattam, kaját vittem neki. Mikor már kezdtem azt hinni, hogy összebarátkoztunk, az egyik reggel újra megharapott (azelőtt este én etettem meg). Aztán a többieket sem kímélte, idővel végigkóstolta mind a négyünket. Most ott tartunk, hogy mikor jövünk be a kapun, egyik nap simán heverészik meg se moccan, másik nap ugatva, vicsorítva ránk támad( nem csak ugat, harap is, cipővel kell kontrát tartani neki, hanem megkezdi a lábad), harmadnap pedig csendbe odajön és megpróbál a megharapni. Nem merünk neki sose hátat fordítani. Kértük a háziakat, hogy kössék meg, vagy zárják be. Ezt egy éjszakára meg is tették, de a kutya egész éjjel ugatott, ami nem volt éppen egy altató dal. Másnap újra szabad volt. A kutya a család szeme fénye, szóval ennél drasztikusabb intézkedésre nagyon nem számíthatunk tőlük, elköltözni meg nem akarunk, mert ezt leszámítva agyon jó a lakás. Valami ötlet?

2013. febr. 9. 09:18
 1/9 anonim ***** válasza:
91%

Kérjétek meg őket, hogy csináljanak egy kerítést. Meg kel érteniük hogy ez miért fontos.

A kutyát meg nekik kéne mgneveleniük...

2013. febr. 9. 09:26
 2/9 anonim ***** válasza:
26%
Valakinek biztosan van desodor spréje. Elég csak egyszer a kutya pofájába fújni vele, és onnantól tisztes távot fog tartani.
2013. febr. 9. 09:44
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Akár feljelentést is tehetnél, de gondolom nem teszed, mert továbbra is szeretnél ott lakni.

Próbálj beszélni a tulajdonossal, hogy alakítsatok ki valami olyan megoldást, ami mindenki számára megfelelő. Mert azért azt gondolom ő is belátja, hogy nagyon nem oké, hogy harap titeket a kutya!

2013. febr. 9. 12:05
 4/9 anonim ***** válasza:
48%

ma 09:44

A galamblelkűeknek üzenem:

A kutya tapasztalatból tanul. Ha kellemetlenséggel köt össze valami cselekedetet, legközelebb igyekszik azt elkerülni. Egy- két fújástól semmi baja nem lesz .

2013. febr. 9. 12:23
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tartom elegáns megoldásnak lefújni a főbérlő kutyáját, főleg, hogy ha esetleg belemegy a szemébe az nem biztos, hogy az előnyére válik...

Meg kell tudni beszélnetek ezt a problémát, mert ez nem állapot, de azt sem várható el tőletek, hogy ti neveljétek meg más kutyáját.

Azt a részt, járdát, ahol bejártok a házba nem lehetne elválasztani a kert többi részétől? Ha ti el is költöztök, valószínűleg más sem maradna tovább egy ilyen albérletben, meg kell oldani a kutya elzárását. Vagy a gazdik közreműködésével meg kell nevelni.

2013. febr. 9. 13:24
 6/9 A kérdező kommentje:

A tulajok is tanácstalanok. Nekik engedelmeskedik a kutya, mikor kint vannak az udvaron, akkor simán visszatudják hívni. Ők sem tudják miért csinálja, azt mondták h a régi bérlőkkel nem volt ilyen. Az elkerítés meg nem lehetséges, a kicsi udvar és a család autói miatt. Mondták h valahogy barátkozzunk meg vele, de azt mar próbáltam és nem vált be. Már nem akarok vele barátkozni, mert nagyon labilis. Azt akarom elérni h tartson tőlem és tartsa a tisztes távolságot. Gondolkoztam, rajta hogy egyszer ellátom baját (persze nem annyira h valami komolyabb baja legyen, csak h érezze a törődést), csak attól félek, hogy ezzel csak olajat öntök a tűzre. Idáig a spray-es trükk tűnik a leghasználhatóbbnak.

Még nem próbálom ki, kedden kapok vakációt és megyek haza, mikor visszajöttem, nekifogok intézkedni. Addig várok még tippeket, hogy hogyan vegyem el a kutya kedvét a vagánykodástól. A jó ötleteket kipróbálom és megírom az eredményt. Előre is köszönöm.

2013. febr. 9. 17:25
 7/9 anonim ***** válasza:
46%
Egy kis flakon vízzel is képen spriccelheted. Olyannal, ami jó erős sugarat tud. Általában ettől meglepődnek a kutyák.
2013. febr. 9. 20:10
 8/9 donne ***** válasza:
engem is támadt már meg vizsla amikor sötétben haza felé tartottam.amikor elmentem mellette észre sem vettem, hogy ott van , egyszer csak arra lettem figyelmes h valami morog és a fogait, ahogyan a hátsóm felé kap.Egyszerűen torkom szakadtából mérgesen ráordítottam!!Utánna kiderült h több embert is megharapott már. Én hangosan rákiabáltam és felé léptem egyet a félelemnek pici jelét sem jelezve, de nem igazán támadóan... A vizsla jobban megijedt mint én, és hazáig szaladt, utánna többet nem futottam vele össze.Egyébként kizökkentheti még egy fél literes palack teletöltve aprókavicsokkal, ha erősen ledobod vagy mellédobod a földre, a zaj hatására talán feleszmél.Persze a biztonság kedvéért a gazdái nézhetik az esetet a függöny mögül, de úgy h a kutya nem tudja ott vannak.Így ha támadó jelleggel lépne fel az állat, le tudják állítani.Vagy egyszerűen szóltok az állat gazdáinak ha már így előre tudod melyik napon mire számíthattok, és amikor hazaérsz vagy valamelyikőtök hazajön a gazdáját felcsörgetitek ő pedig készenlétbe áll és abban a pillanatban h a kutya nem megfelelően viselkedik, közbelép és alaposan móresre tanítja, vagy elzárással bünteti egy jo ideig....
2013. febr. 26. 21:42
 9/9 A kérdező kommentje:
A vizes palackos trükk bevált. :) másfél hét alatt elértem vele, hogy a kutya mindig tartsa a tisztes távolságot, s már elég a kutyára rászólnom és behúzott farokkal fut vissza az pajtájába :)) Akkor is ha nincs nálam a palack.
2013. máj. 21. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!