A kutya kiad vmi hangot miközben szül vagy totális csendben van?
A kutyám bármelyik percben szülhet de kint van a házában, és nem tudom, hogy meg fogom e hallani ha beindul a dolog?!
Vagy esetleg ha behozom az előszobába ott megszülne?
Vidd be mindenképpen.
A kicsiknek és az anya kutyának is meleg hely kell. A kicsik születése után se rakd ki őket ilyen időben. Állandó meleget kell biztosítani a kicsiknek, az anya kutya mellett kell lenned a szülés idejében és jobb ha előtte is ott vagy mellette.
Nem sértésnek mondom, de nem hinném hogy tenyésztő lennél és tisztában lennél a kutya pároztatásával. (mellékes)
Az anyának biztosíts a szülés után megfelelő ételt. A kicsikre mindig ügyelj, meg ne fázzanak, az anyjuk össze ne nyomja őket véletlenül. Remélem voltál orvosnál a kutyussal a vemhesség ideje alatt. Ha a kutyusok egészségesen születnek akkor is vidd el az anyjukkal orvoshoz vizsgálatra. Ez a kicsik és az anya számára is fontos.
Első vagyok
+ A kutyáknak biztosíts csendes helyet. Így az anya is könnyebben szül és nem is lesz ideges. Figyelj rá! A kiskutyákat ne piszkáld nagyon, se az anyát.
Mindenképp vidd be a lakásba! És még ma este szerezz be egy UV lámpát, kerüljön akármibe is!
Tartsd készenlétben a telefont, hogy azonnal tudd hívni az állatorvost házhoz, ha kell! De mivel nem tudod felmérni, mikor van gond, ezért máris hívhatnád az orvost ki.
A kölyköknek 22-24 fokos állandó hőmérséklet kell majd, emellett még az UV lámpa! Mivel eteted a szukát? Milyen tápot kap? Remélem megfelelő, vemhes szukának való tápot. Állatorvos mikor látta utoljára?
Szerezz be egy elletőládát minél hamarabb, hogy ne tudja agyon nyomni a kölyköket a szuka. És szépen készülj fel arra, hogy mikor mivel kell majd táplálni a kölyköket, milyen oltásokat kell megkapniuk, mielőtt gazdisodnak, hányszor kell féreghajtót kapniuk. És persze majd a chipezetésről se feledkezz meg, az is a te dolgod lesz. Ez kölykönként 15-20e ft lesz összesen.
Keverék kutyákért nem kérhetsz el pénzt, így is örülj, ha lesz mindnek gazdája.
Egyébként mi a fenéért kell szaporítanod? Nincs így is épp elég menhelyi kutya? Nem elég az a 2 millió gazdátlan kutya csak Magyarországban? Neked sem kellett volna kutyát vállalnod, beléd sem szorult felelősség érzet. És kezdj gyűjtögetni az ivartalanításra is.
Már ne is haragudj kedves utolsó! de te meg kezdj el gyűjteni egy kevésbé köcsög pofára!
A kutyám megfelelő ellátásban részesül nap mint nap, mindent megkap ami kell neki! és nem pároztattam véletlen a vemhessége! Ma voltunk orvosnál és minden rendben van! És csak h tudd!!! ezek után sem fogom ivartalanítani a kutyámat!!!
na már az orvos is semmirekellő? Gratula mindenkinek!!
Szerintem meg ha nem tudsz valamit ne okoskodj! Nem azért vagy itt, h koptasd a billentyűzeted, hanem h segíts másokon ha tudsz!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!