Elléshez mivel fertőtlenítsek?
Hát én meg kínzom őket...
Én már csak ilyen szemét tenyésztő vagyok. Egy szukától 5 év alatt lehozok két almot, szegényt halálra kínzom vele, mert ilyen mocsok vagyok...
Az hát, szaporító... Kedves mama jól van?
Eljösz egy kennellátogatásra? Megnézed a két szüléssel kizsigerelt 5 éves(már ivartalanított) szukámat? Vagy a 2szeres Champion(a harmadik CH még csak várományos) 2,5 éves lányát, aki legkorábban 3 évesen lesz befedeztetve?
Vagy netán a 17 hónapos HJCH szukám érdekel, aki szintén 3 éves kora előtt nem lesz anya?
Vagy mit szeretnél látni? Hogy ProPacot, Happy Dogot, Sportmixet és ilyesmiket esznek, néha egy kis farháttal és tésztával?
Megnézed az elletőt is ami be van kamerázva?
Azt sem tudod mi a különbség szaporító és tenyésztő közt.
Egyébként meg mind azt hiszitek, hogy a tenyésztők elérhetetlen nagy emberek, akikre mindenki feltekint, pedig észrevétlenek, nem hivalkodók és itt járnak közöttünk. Ők is emberek, dolgoznak, pénzt keresnek. Nincs a homlokukva írva, hogy: ARANYKOSZORÚS MESTERTENYÉSZTŐ vagyok.
És igenis van aki olvassa ezt a gyakoriagyvérzést, és ha értelmesebbet lát köztük, mint pl. a kérdező akkor megpróbál segíteni!
Nem hát... Mitől lennék igazi?
Szerinted amikor az első almom megszületett ki mondta meg nekem mit kell csinálni? Senki!
De ha már a kicsik úgyis úton vannak illik segíteni!
A szomszédban májusban születtek kis németjuhászok, csak egyszer szüljön alapon. Hiába mondtam nekik, hogy semmi szükség rá, csak megcsinálták. Nem tudtam mit tenni.
Amikor megindult az ellés átvonultam, megmutattam nekik mit hogy kell csinálni, kölcsönadtam az infralámpámat, elláttam őket jó tanácsokkal, majd hazavonultam, lefeküdtem, másnap hajnalban indultunk kiállításra. Onnan hazaérve(este 8) az volt az első,hogy átmentem, megnéztem az almot, végigtapogattam a szukát, meg az ilyenkor szokásos procedúrák.
A tenyésztő nem attól tenyésztő hogy k*öcsögösködik és nem segít. Nem értek egyet a TK nélküli kutyák szaporításával, mert semmi szükség rájuk, a tenyésztőknél született kölyköknek sem mindig egyszerű jó gazdit találni.
Egyébként mindenki azt hiszi, hogy a tenyésztőknél a meg nem született almok is el vannak adva, de ez nem így van.
Persze vannak ilyen tenyészetek, de ez kutyafajta függő is.
Egyébként, ha már sokadszorra a fejemhez vágtad, hogy nem vagyok igazi tenyésztő akkor kérlek sorold fel az igazi tenyésztő ismérveit! Én is szeretném megtudni! Hátha egyszer igazi lehetek én is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!