Vadi új akváriumot mivel fertőtlenítsek ki, mielőtt üzembe helyezném?
Flórasept v hipó
utána jól kiöblíted és mehetnek a lubickolni a halak :D
Gyógyszertárba bemész, kérsz Neomagnol-t.
Itt van részletesen akváriumi használatra. Ez a legjobb. Hipót meg ilyeneket én hanyagolnám...
Ha csak ezért szeretnéd fertőtleníteni, mert új, akkor persze elég az ecet és a forró víz, ahogy írták. :)
Én azért javasoltam a Neomagnolt, mert pl. nekünk beépített háttér van az akváriumokban (300 literes afrikai sügéres és 120 liter vitorláshalas és neonos), ezeket pedig ugye 1 napig állni kell hagyni, meg amikor csinálod/csinálják a hátteret, ki tudja mik kerülnek bele.
Először mi is alaposan kimostuk forró vízzel, de mivel a hátteret 1 napig állni kell hagyni úgy, hogy fel van teljesen engedve az akvárium vízzel (és ez általában kint a szabadban történik), akkor is belekerülhetnek nem kívánatos dolgok. Na nekünk pont ez történt a 300 literessel. Hazahoztuk, átmosogattuk, felengedtük és mikor állt már pár napot a víz, olyan szinten opálos lett, mintha beleöntöttünk volna vagy 10 liter tejet. Kiderült, hogy infuzória...ez lehet csapvízből is, és lehet a megfelelően nem lemosott háttértől is. Hát nekünk az utóbbi volt, mert a kicsi akváriummal semmi baj nem volt, és mikor másodszor töltöttük fel akkor sem. Úgyhogy ment bele 100 literenként azt hiszem 1 tabletta Neomagnol, hagytuk így pár napig, aztán teljes vízcsere és átöblítés. És így már tökéletes, azóta vidáman úszkálnak a halacskák, forgatnak, volt amelyik már ki is köpte az ivadékokat :)
De ha elolvasod azt a linket, amit küldtem akkor mindent megtudsz, hogy mire lehet még használni. Növényfertőtlenítés, dekorációt szintén le lehet vele mosni, és akkor tuti nem viszel be semmi nem kívánatosat az akváriumba. És még darakórra is jó, mert "lemarja" róluk a parazitákat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!