CHIP? Valaki valami?
Argloss
Nem szóltam le csak azt nem értem h miért nem lehet 1 tök normális választ adni! Am a vadászok mindig felhívják a figyelmet h ha róka van a közelben...fel szoktunk rá készülni...én nem félek h összenyal a kutyám stb...jó nem azt mondom h körbenyalhatja az egész fejemet! de most mindent meg fog kapni amit csak lehet!
Wintersunset
Mindent meg fog kapni ha ajánlja a doki ha nem..a többi nem érdekes...:D
Iskola előtt 200-al elhajtani is teljesen okés ha nem szalad ki eléd senki, de ha igen akkor nem sokra mégy azzal ha a korábbi pár alkalommal nem történt semmi.
Az rendben van, hogy most nem lett belőle baj, de az ilyen gondolkodásmódban benne van az is, hogy a gyilkosság sem baj, ha éppen sikerül megoldani úgy, hogy ne kapjanak el. Ez szerintem nem olyan dolog amire büszkének kellene lenned.
...
Egyébként a chip nem hülyeség a kormány részéről. Ha az nincs, akkor lazán letagadhatod a kutyádat, megúszhatod a büntetést. Így viszont ha a kutyád elszökik és kárt okoz, esetleg embert öl, akkor téged felelősségre tudnak vonni, mert ott a chip és az adatbázis az adataiddal. Ez persze annak nem jó aki nem akarja betartani a szabályokat, de jó a többieknek, mert ha nem tudsz kibújni a felelősség alól, akkor talán jobban vigyázol rá, hogy ne történjen baj... De ha még nem is történik semmi csak elszökik akkor is hasznos a chip, mert ha befogják akkor a menhelyről tudnak értesíteni, hogy náluk van a kutya, ami chip nélkül aligha menne.
A kutyatámadás nem annyira ritka, hogy semmibe lehessen venni. Tény, hogy ezek nem túl gyakran vezetnek halálhoz, amik meg igen azok is a gazdával vagy a családjával történnek. Valakinek gondolnia kell ilyesmire is. Sokan arra sem gondolnak, hogy egy forró éjszakából gyerek születhet, aki sok-sok éven keresztül rájuk lesz utalva...
Ennél sokkal jobban lehúz az állam. A fizetésed nagy részét kifizeted adóba, valamint amit vásárolsz annak is egy része adó. Nagyjából azért dolgozol, hogy az államnak legyen pénze, amit sokszor felesleges módon elkölt.... Néha azért csinálnak hasznos dolgokat is, de a kutyavállalás nem kötelező jellegű dolog. Ha nem akarod vállalni a költségeit, akkor ne tarts kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!