Milyen oltást adatsz rendszeresen felnőtt kutyádnak?
itthon a veszettségi kötelező évente holott simán elég lenne 2 évente de mindegy... féreghajtót havonta max. 2 havonta adok nekik , és a kombináltat kicsi korban 3x utána 1 évesen ismétlem és utána 2 évente. Nem a spórolás miatt a kutyáimon sohasem spórolok hanem felesleges évente a kombi ha megkapta az alapimmunitásokat !
Ezt nekem 15-20 éve egy állatorvos mondta (sajnos már nem él) de azóta így oltatok és SOHA beteg kutya nem született és nem volt nálam. Járunk külföldre kiállításra is , és nyaralni is + itthon szinte az összes kiállításon ott vagyunk!
2,9 éves a kutyám. Mikor elhoztuk a tenyésztőtől minden oltást megkapott, chipet stb. Azóta is rendszeresen oltjuk, kombi.+ veszettségi, 3 havonta féregtelenítőt is kap. (8 hónapos korában volt egy csúnya - babésia/v.mi más(?) nem tisztázott mai napig - betegsége, ami miatt egy héten keresztül, minden nap jártunk orvoshoz kb.8-9 szurit kapott ezen időszak alatt.
Aztán jött a bőrproblémája ami jó 1 évbe tellett mire rendbejött, de minden bizonnyal immunproblémákra vezethető vissza.
Most aktuális - februárban - az éves oltás de nagyon félek, hogy egy 3 kg-os kutyát megint oltassak, mert bizony nem vagyok meggyőződve az évenkénti szükségességéről, illetve arról sem, hogy az immunprobléma nem-e a sok oltás következménye volt.
Viszont azt sem tudom nyugodt szívvel kijelenteni, hogy nem oltatom 'oszt jóvan...
Az a baj, hogy azok a hozzáértő szakemberek sem tudnak egyenes választ adni sem ebben a kérdésben sem sok más egyébben ami igazából az ő tudományteületük...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!