Tanácsot szeretnék kérni, van egy Amerikai Pitbull terrierem,4hónapos. Az a baj h én 11órában dolgozom. és nem tudom, hogy itthon hagyhatom e egyedül, megszokja? Szét fogja szedni a lakást? Nem tudom mit csináljak?
Így óriási felelőtlenség volt bevállalni egy kutyát, ha tudod, hogy nem lesz rá elég időd. Reggel leviszed minimum fél órára sétálni, de egy 4 hónapos kutya nem bírja ki 11 órán keresztül egyedül, ráadásul pitbull, aminek igen nagy a mozgás- és foglalkozásigénye. Én nem csodálkoznék a helyedben, ha heteken belül romhalmazzá változtatná az egész lakást.
Én ilyen esetekben egy szobakennelt javasolnék, ahol a kutya nem tehet kárt sem magában, sem a lakásban, de nem 11 órán keresztül és nem ilyen fajta kutya esetén. Vagy kérj meg valaki szomszédot, ismerőst, hogy vigye le a kutyát napközben egyszer minimum, vagy gondolkozz el az elajándékozáson, mert pokollá fogjátok tenni egymás életét.
kaptam ajándékba,nem mondtahom h nem kell,mert kell!
a másik hogy minimum 2szer le lenne víve... mivel ne vagyok biztos a dolgomba ,ezért kértem itt tanácsot
AZ még egy felnőtt kutyának is sok, nemhogy egy kölyöknek. :(
Egyrészt így sosem lesz szobatiszta. Másrészt meg ha ennyi ideig van egyedül egy kölyök, akkor nem tudod felügyelni, nem tudsz rászólni ha rosszat csinál, így rengeteg rossz szokás fog rögzülni neki....
Nagyon sajnálom, hogy ezt kell mondjam és tényleg nem bántani akarlak. :( De vagy új munkahelyet keresel, vagy a kutyusnak új gazdát. :(
Hát sajnos nem nagyon van más, de gondolom munkára meg szükséged van.
Kéne neked egy új munkahely, ahol csak 8 órát dolgozol. Egy kölyöknek még ez is sok, de akkor mondjuk egy éves koráig maradhatna ahol most van, és csak utána költözne hozzád. Addigra találhatsz új munkát is.
Tudom hogy ez nagyon nehéz, meg nagyon sok idő, de szerintem ezt másképp nem lehet megoldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!