Hogyan tudom megállapítani, hogy egy fajtán bellül kik a legjobb tenyésztők?
Megnyugtatlak, sehogy.:D
Akik nagyon híresek(sok kiállításon ott vannak, nyernek) nem biztos hogy annyira jó kutyáik vannak, mint azoknak akik nem járnak kiállításokra(mondjuk anyagi okokból).
Nem egyszerű a választás....
Csatlakozom az elöttem szolóhoz, mindenkiképp érdemes ellátogatni a kennelekbe mielött kutyust vásárolsz.
Ídő és pénzrabló, de megéri.
Köszönöm mindenki válaszát!Természetesen szándékomban állt felkeresni több tenyésztőt is,de mivel én nem vagyok szakértő,érdekelne,hogy melyik tenyészetek vannak az élvonalban.
Utolsónak: és hol lehet erről olvasni neten?
Még 1x köszi minden választ :)
Bár nem én vagyok az utolsó válaszoló, de úgy tudod megnézni, hogy google-ban beírod az adott fajtát utánna meg azt hogy kennel club,( xy kennel club)
De nem át megnézni azt sem, hogy az ott szereplő, évgyóztes kennelekben, hány alom jött le. Mivel van olyan tenyésztő egy fajtában akinél egy év alatt 1-2 (4-8 kiskutya) alom születik, amiből 3-4 kutya jár kiállításra, még egy másik kennelben akár 8-10 alom is (32-40 kiskutya) 15-20 kutya jár kiállításra, akik a pontot viszik a kennelnek. Tehát közel sem biztos, hogy tényleg az a legjobb kennel, sőt általában ahol nincs annyi kiskutya , sokkal átgondoltabb almokat vállalnak a fajta javítása érdekében, és persze jóval több idejük ven velük foglalkozni is, és jól szocializált kutyát eladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!