A puli ugatós?
Nekünk 2 van, és igen, ugatósak.
Én mindent tudok, mikor ki megy el a ház előtt.
Tudom, ha a postás jön, azt is, ha az újságos.
Azt is ha a gyerekek jönnek haza a suliból, azt is ha hozzánk jön valaki.
Azt is, a egy kisebbségi megy el előttünk, azt is, ha egy részeg. Vagy egy családtag érkezik meg.
Mindezt úgy, hogy ki se kell mennem, csak másképp ugatnak a kutyák. :)
Így is úgyis fog jelezni, ez természetes, nincs olyan kutya, amelyik nem ugat.
A puli könnyen tanul, könnyedén leállítható az ugatásról is, ez a tanításán múlik.
A szomszédokat nem zavarja, az övéké is ugat, ha jön valaki. Mint minden más kutya is, szóval nincs ezzel semmi probléma.
A pulik kicsit hiperaktívak, mint a terelők általában, meg hangoskodásra, csipkedésre vannak tenyésztve, ezt be kell látni.
De mint mondtam nagyon érzékenyek, ha a falkavezéri pozícióval nincs gond, rettentő érzékenyen reagálnak minden utasításra, tiltásra, stb.
Könnyedén letilthatók a túlzott ugatásról, akár egy kézjellel is, egy hang nélkül, ha megvan az alapvető tekintélyed.
Egyébként ha kifejezetten halk kutya kell, akkor inkább válassz más fajtát.
Ne menj a fajtajelleggel szembe, egy vadászkutyát se jó letiltani a szaglászásról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!