Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen örző-védő (jellegű)...

Milyen örző-védő (jellegű) kutyát ajánlasz első kutyás gazdinak, amely állatok és kiskamaszok mellett is jól megvan és nem nagyon ugatós?

Figyelt kérdés

Tudom, az örző-védőket nem ajánlják első kutyának, de olyan kutyára van szükségünk, amely elriasztja és szükség esetén megtámadja a betörőt.

Kutyaiskolába fogunk járni, s a kutyát nem most, hónapok múlva veszem majd, kutyapszichológiai könyveket már olvasok.

2013. febr. 3. 17:19
 1/10 anonim ***** válasza:

Egyedfüggő a dolog :)

Nekem bullmasztiffom van, első kutyás gazdi vagyok. Sikerült az alomból egy érzékeny, egyáltalán nem domináns egyedet kifogni :) - ezt persze tudatosan is ki lehet választani, de nálam valami 7. érzék súgta, hogy ő lesz az :)

Emellett a védőösztönével is minden rendben van :)

2013. febr. 3. 17:21
 2/10 anonim ***** válasza:

ha önálló területvédő kutya a terv, akkor a pásztorkutya fajtákat javaslom (kuvasz, komondor, kaukázusi, stb) de hangsúlyoznám, hogy ezeknél a fajtáknál speciálisak az igények, érdemes mélyen tájékozódni, mielőtt beszereznétek egyet. első kutyának annyira nem javaslom egyiket sem.

ha klasszikus őrző-védő fajta tetszene inkább, akkor az első ami beugrik a briard és a beauceron, de a német juhászkutya, vagy a rottweiler és hasonló fajták is jó választást jelenthetnek, ha megfelelő párosításból veszed (dolgozó szülőktől). jó kiképző szárnyai alatt akár első kutyának is.

2013. febr. 3. 17:24
 3/10 anonim ***** válasza:

2 dolog maradt ki:

A gyerekeket egyenesen imádja a kutyám, a többi állathoz való viszonya, szoktatás kérdése.

Viszont! Aki igazán be akar törni, nem fogja visszariasztani semmilyen kutya, egyszerűen megmérgezik őket :( - persze ezt is lehet tanítani nekik, hogy idegentől ill. földről ne egyenek meg semmit. De a leghatásosabb módszer mégis csak a riasztó...

2013. febr. 3. 17:35
 4/10 anonim ***** válasza:
64%

A németjuhik inkább munkakutyák. Fáradhatatlan nagy temperamentumú kutyák. A bullma inkább csendesebb, és tényleg csak akkor ugat ha történik valami, illetve cselekszik is. Gyerekekkel nagyon jól megvan, védelmezi őket.

Bullmasztiff:

,,Az „éjszakai erdő őre” az éjszakai erdő rendjére vigyázott, vadorzók elfogására tenyésztették ki. A hallgatag, rendkívül engedelmes kutya képes volt megragadni és harcképtelenné tenni ellenfelét anélkül, hogy harapna."

2013. febr. 3. 18:26
 5/10 anonim ***** válasza:

A német juhászkutya ha tényleg sliba akarod vinni és ha kiskorában összeszoktatod más állatokkal pl csirke nyúl stb azokat sem fogja bántani.

Az én német juhászom nem bánt semmilyen állatot mert hzzájuk van szokva igaz én ember barátnak neveltem mondjuk abban azért nem vagyok biztos hogy ha engem megtámadna valaki nem e kapna ki a seggéből egy darabot :))))

2013. febr. 3. 20:43
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
A Golden Retriever a Labrador és a Beagle is megfelelő családba és örzővédőnek is remek.Én ezeket ajánlom attól függ milyen termetűet akarunk.
2013. febr. 6. 15:37
 7/10 anonim ***** válasza:
ŐRZŐ-VÉDŐ ÉS NEM UGAT?!?!?!
2013. febr. 6. 21:20
 8/10 anonim ***** válasza:

Miért kéne, h ugasson? Nem jelző kutya, hanem ÖV.

Amúgy a labrador és a golden retriever, mint ÖV kutya? Terület és személyvédelemre? Érdekes meglátás...

2013. febr. 6. 22:29
 9/10 anonim ***** válasza:

A golden retriver es a labi nem orzo vedo kutyak!!azok annyira baratsagosak,hogy "meg a legyet se bantsak"

A beagle pedig vadaszkutya,makacs,onfeju...elso kutyanak srmmifekeppen nem ajanlatos!!

2013. máj. 2. 22:44
 10/10 anonim válasza:
a komondor nem ugat, de kíválóan őriz, nem egygazdás. viszont nyugodt egyedet válassz elsőre!
2013. szept. 30. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!