Jellemben sok különbség van a német juhász, és a belga juhász (groenendael) között? Miben igényel más nevelést egy belga, mint a német?
Talán annyi különbség van köztük, hogy a belga juhásznak jóval nagyobb a mozgásigénye mint a német juhásznak. Amúgy mivel juhász kutyák a jellemük érthetően sokban mutat hasonlóságot. Jellemtől független, de megjelenésre ég és föld a különbség a két kutya között ... a német juhásztól szebb kutyafajtát még nem "gyártottak" :))
Ha megengedsz egy tippet, akkor nézz utána az orosz-európai lajkának...megfogsz lepődni milyen arányos testfelépítésű, mozgékony kutya. Nem utolsó sorban kiváló házörző ;)
köszönöm a válaszokat.
Amúgy azért kérdeztem, mert most német juhászom van, aki nagyon öreg, és ha már nem lesz(remélem még nagyon nagyon sokáig velem lesz!) akkor szeretnék egy belgát, és az, hogy több a mozgásigénye számomra nem hátrány, mert sportolni akarok vele, és még öv-ön is gondolkozok. Csak, pl nem tudom, hogy öv-re pl egy belga alkalmas-e, hogyha azt írjátok, hogy félénk. Amúgy, tényleg, a mozgás igény nem akadály, mert a németjucim mellet(aki sajnos már kiöregedett abból, hogy rendszeresen mozogjunk, meg dp-s is lett, így lassan 14 évesen) van egy másik kutyám, vele agilityzünk, és a másik kutyával másfelé indulnék el. szóval azért gondoltam az öv-re.
A belga juhász mindenre alkalmas, amire a német juhász is. Használják rendőrkutyának, nyomkövetőnek, mentőkutyának. IPO és agility versenyeken is megállja a helyét a fajta (az IPO-ban van örző-védő rész is).
Valóban kissé érzékenyebb, de mellé óriási munkakedv társul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!