Milyen fajta kutyát ajánlanátok?
Szeretnénk egy kinti kutyát mert sajnos elpusztult az előző...
Egy gond van,még pedig a családtagok..könnyen kezelhető kutya kéne,mert a család nem tudja hogy kell kutyát nevelni és mindig mindennel elkényeztették a kutyát,azt csinálták amit a kutya akart így volt egy igen makacs,domináns kutyánk,próbáltam mondani nekik hogy ezt nem szabad,vagy hagyják rám a nevelést de a hátam mögött mindig folytatták,így olyan kutya kéne akit meg lehet nevelni könnyen hogy ne legyen később gond a dominanciával. Előre is köszönöm a segítséget
Hát én felnőtt kutyát ajánlanék mindenféleképpen, mert az nem rosszalkodik annyit mint a kölyök. Legalábbis az én környezetemben ezt tapasztalom, bár nem minden kutya egyforma. Fajtamentőknél találsz felnőtt egyedet, de ha nem vagy a keverékek ellen, akkor a menhelyre is benézhetsz, ott általában tudják hogy melyik kutyájuk milyen személyiségű.
ha mondanom kell mindenféleképpen fajtát, kistestűnél a tacskókat, bolognese,havanese,lhasa apsot javasolnám, közepesnek golden retriever, labradort SEMMIFÉLEKÉPP nem, legalábbis rosszcsontok, skót juhászt is bátran ajánlom nagytestűre pedig leonbergi, pireneusi, berni pásztor:-) ezeket egyébként tapasztalatok alapján írtam:-)
A border collie valóban jó választás lehet, de nekik nagyon sok szellemi munkára van igényük, így csak akkor válaszd ha eszt meg is tudjátok adni neki.
Én a pulit javasolnám, szerintem megfelel az elvárásaidnak. Okos, jól kezelhet, bírja a kint létet.
De azért remélem nem csak teljesen kintinek szánjátok az új jövevényt, mert túl szociális lények ahhoz. Télen a nagy hidegekben azért beengeditek, ugye?
Az előző kutyával lehet hogy nem is csak az volt a gond, hogy elkényeztették a családtagok, hanem hogy nem volt jól szocializálva.
És sétáltatni is fogjátok, attól függetlenül hogy kinti kutya, ugye?
Nagyon köszönöm a válaszokat,minden fajtának utánanézek amit ajánlottatok :)
A 3. válaszolónak,sajnos csak kinti kutyának tartanánk,a hideg miatt nem kell aggódni,az előző kutyusnak is meleg helye volt. Természetesen sétálni elvinnénk.
Egy border tartása teljes munkaidős feladat, nem ilyen családnak való és abszolút nem ajánlott kirakni a kertbe és magára hagyni.
A labradorok, goldenek elvannak kint, alapvetően nem dominánsak, emberszeretők. Ha nem akarsz 100 ezer forint körüli összeget kifizetni egy olyan kutyáért, ami csak a kertben kóvályog és néha sétára viszitek, én menhelyit ajánlanék, esetleg ha találsz fajtát, ami megtetszik, fajtamentőket. Ismerik a kutyákat, tudják, hogy melyik nem domináns egy kicsit sem, melyik könnyen kezelhető, így a kockázat minimálisra csökken. De ami a legfontosabb, hogy a teljes család egyet értsen abban, mit tehet meg a kutya és mit nem, mert ha összezavarják, elkényeztetik, a legkedvesebb kutya is elkezdhet követelőzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!