Szerintetek nem nevetséges?
A Tv2-n az Aktívban nemsokára lesz egy riport a súlyhúzó kutyákról, és a mai kérdés, hogy ön szerint állatkínzás-e a kutyák súlyhúzatása.
most sok öreg, meg hozzá nem értő már szerintem el is küldte az sms-t hogy igen, ez bizony állatkínzás, és ha valóban így lesz, akkor ezek után, aki súlyt húzat a kutyájával kaphatja a fejmosást az idegenektől, hogy állatkínzó...
Nektek mi a véleményetek? lehet, hogy én látom rosszul.
Ugyan már, az a kutya, amelyik a szánt is szereti húzni, akkor az egy gumit is vígan elhúz maga után. Vagy csak azért jó móka a "kutya számára" a szánhúzás, mert ül mögötte valaki? akkor az nem inkább a gazda számára móka?
Egyébként az én kutyám nem az a hiperaktív, és nem is robban ki a bőréből mikor ráadjuk a hámot, de mikor elkezd húzni, akkor látni rajta, hogy igenis élvezi, hogy van valamilyen feladata, ami nem csak annyiból áll, hogy láb mellett jöjjön. És szerintem heti 2-3 alkalommal 1 óra, abszolút nem kínzás.
Az emberek többsége a frisbee-re, agility-re, engedelmesre, trükkökre és minden egyéb sportra, munkára is azt mondja, hogy fölösleges, sőt állatkínzás. A súlyhúzás minden olyan egészséges kutya számára, akik fizikailag alkalmasak erre, egy remek és élvezetes sport, csak a sok korlátolt ember ezt nem képes megértei.
A haszna pedig az, hogy kellően le lehet ezzel vezetni a kutya energiáit, emellett még egy közös tevékenység a gazdával és remekül erősíti, edzi az állatot. Azon fajtáknak, amiket pedig kifejezetten erre tenyésztettek ki, még szükséges is.
Kipróbáltuk a bullterrierünkkel.Hisztis kiscsaj,nagyon érzékeny.Ehhez képest tetszett neki a dolog.Mikor vége volt,felugrott a súlyhúzó kocsira és onnan vigyorgott.
Biztos azért,mert nagyon meg volt kínozva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!