Hogyan szállíthatnék vonaton kölyökkutyát?
9-es vagyok, utánanéztem a MÁV oldalán:
"Élő állat szállítása
A 2. osztályú személykocsiba díjfizetés nélkül bevihető megfelelően csomagolva egészségügyi vizsgálat nélkül szállítható kis élő állat, ha a csomagolás (kosár, ketrec, láda) biztosítja, hogy az állat abból az utazás során nem szabadulhat ki, és a csomagolás alkalmas arra, hogy az utasokat, az utasok ruházatát és kézipoggyászát, valamint a vasúti berendezéseket megóvja.
A kísérő kutya és a szolgálatban lévő rendőrségi kutya kivételével nem vihető be élő állat
az 1. osztályú kocsiba,
az étkezőkocsiba,
a pót- és helyjegyköteles, vagy helyjegyköteles vonatba és kocsiba.
Az utassal együtt szállított kutyáért élőállat viteldíjat kell fizetni, függetlenül attól, hogy az utas a kutyát pórázon, szájkosárral ellátva tartja, vagy kosárban, ketrecben, ládában vagy más tartályban viszi be a személykocsiba. Egy utas legfeljebb két kutyát vihet magával. A 2. osztályú fülkés kocsi fülkéjébe a kutya csak az ott ülő valamennyi utas beleegyezésével vihető be. A 20 kg-nál nehezebb, nagytestű kutya csak a személykocsi peronján szállítható."
Tehát: be is viheted, csak ha nem egylégterű a kocsi, hanem fülkés, akkor mindenkinek bele kell egyeznie.
Szállító boxot ha nem tudsz kölcsönkérni, 3000 alatt kapsz újonnan is:
De ha ennyit se akarsz rászánni, fogj egy fonott bevásárlókosarat, béleld ki egy pléddel, vagy tegyél az aljára szivacsot, szalmát, arra egy törülközőt.
A tetejére pedig köss valami textilt, úgy hogy bármikor ki tudd oldani, hogy ha fenn van, tudj vele kommunikálni, de úgy, hogy amíg felszállsz, ne tudjon kiszabadulni!
Egy kis tálkát vigyél magaddal, meg üvegbe vizet, hogy mielőtt felszálltok, tudj neki inni adni, mert a vonaton már nem fog könnyen menni.
Esetleg pár kis falat kaja, hogy megnyugtasd. De semmiképp sem sokat, mert kihányhatja! Csak mondjuk 2-3 kicsike kocka sajt, vagy 2-3 szem táp.
De egy óra az nem olyan sok idő, nincs is kánikula, ha indulás előtt 1-2 órával kap enni-inni, akkor kibírja az utat anélkül.
Rendben, köszönöm annak aki segíteni próbált és nem mindenbe belekötni és megváltani a világot a szabályaikkal! :)
Egy jó órás utat mondtam, ebben nincs benne egy 35 perces várakozási idő az átszállásnál. Kb. 90 km-es az út. Szerintem ez nem kevés. És ne pofázzál, mert orrbaváglak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!