Hogy lehet a leggyorsabban szobatisztaságra szoktatni egy kölyökkutyát, kb mennyi idő?
Nem tudom mennyire fajta függő, konkrétan spitz kutyusról van szó. Régebben volt már nekem ilyen fajta, de akkor családi házban laktunk, egyébként a különféle trükköket hamar elsajátította.
Jelenleg társasházban élünk és ismét kutyus vásárlást tervezünk. Mennyi időbe telik körülbelül, amíg szobatiszta lesz? Kutyapelenkáról mi a véleményetek?
Kutyapelenkát nem ajánlom. Csak összezavarod vele a kutyát. Keress vissza pár kérdést, nagyon sokan küzdenek azzal, hogy nem tudják leszoktatni a pelenkáról a kutyát, a séták alatt nem lent végzi el a dolgát, hanem tartogatja és ahogy hazaérnek, az az első, hogy rámegy a pelenkára.
Első időkben inkább szó nélkül csak takaríts.
2-3 óránként, evés-ivás-alvás-játék után azonnal menjetek le. Lent hatalmas dícséret, ha elvégezte a dolgát, ha fent sikerül, ahogy írtam, szó nélkül takarítsd össze.
Ha következetes vagy, nagyon hamar szobatiszta lehet, de persze az más kérdés, hogy mikor jön el az az idő, amikor hosszabban is kibírja pisi/kaki nélkül.
Nekem nagytestű kutyám van, ő kb. 7 hónapos volt, amikor 7-8 órát kibírt már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!