Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mitől varakózik percenként az...

Mitől varakózik percenként az 5 hónapos shar pei kutyusom? Akinek van shar pei-je vagy volt már hasonló helyztben, az segítsen már nekem!

Figyelt kérdés

Folyamatosan vakarózik, ahol éri magát. Időnként előfordul, hogy halvány kiütések jelennek meg a szőrén. Ételallergia lehet? Ha igen, akkor mit nem szabadna adni neki? Házi kosztot és tápot is kap. (dog chow mindenfajtáját kapja)

(lakásban él, havonta egyszer van bőrkímélő samponnal mosva, bolhátlan)

2013. jan. 31. 19:07
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Mutasd meg a kiütéseket dokinak, nálunk az egyik parlagfű allergiás, a másiknak a szempillái be voltak fordulva, akkor csipásodott egy picit, aztán mondta az orvos, ha nem fordulnak ki magától, akkor szemplasztika, de kifordult 2 hét múlva. Havonta tényleg felesleges fürdetni, én 2szer-3szor szoktam őket clorexyderm-mel,időjárástól függően. Inkább ha gondolod törölgesd neki át a ráncait és szerintem fürdesd kevesebbszer. Annyi mindentől lehetnek kiütései, hogy biztosat csak az orvos tud neked mondani. Amikor begyullad a szeme vagy a füle, akkor ír ki neki valamit a doki? Hála istennek nekem semmi nagyobb gond nincs velük, egyik 4 a másik 5 éves, az 5 éves parlagfű allergiás, de nem vészes, ha kiszedem az udvarban elő sem jön neki és parlagfű időszakban a város felé sétálunk, amerre nincs.
2013. jan. 31. 20:05
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat. Enyémnek is be van picit fordulva, csepegtetek neki, remélem kifordul magától... Még egyszer köszönöm!!:)
2013. febr. 1. 13:49
 13/13 kabymaci válasza:
Sajnos a miénknek szőr atkája van nekünk is vakarózással kezdődik mindig aztán kivakarja teljesen véresre :( sajnos nem hagyja magát fürdetni nekünk csak csellel tudjuk lekezelni.Mindig tavasszal és ősszel jön elő.A szemével nem volt gond nem kellett sosem varni a fülét szokta vakarni csöppentünk neki és minden nap masszírozzuk.Viszont a kajára érdemes oda figyelni nagyon vagy házi koszt vagy kutya kaja nekünk ezt tanácsolta az orvos de ha kutya kajából is csak minőségit.Remélem jól van már a kutyusotok :)
2013. febr. 12. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!