Keverék kutyusnál hogyan lehet meg állapítani milyen fajta van benne pontosan?
Figyelt kérdés
Olyannál akinél a szülök is keverékek.2009. szept. 2. 22:52
1/10 anonim válasza:
Hát ugy hogy megnézzük a kutyát és lehet benne látni különbőző fajtákra hasonlitó dolgot.De a keverékek sokszor nem két fajtából vannak már hanem több mivel a kutya anyja is keverék meg az apja és azt is örökölheti a kiskutya.Amugy ha neked van ilyen kutyád és megakarod tudni milyen fajtákból van akkor linkelj be egy képet ide.
2/10 anonim válasza:
Csak tippelni lehet, pontosan és biztosan megállapítani nem. Amúgy a fajtatiszta kutyák is keverékek valamilyen szinten, csak egy bizonyos állapotban standardizálták őket, és azóta nem hagyják keveredni más fajtákkal és (ideális esetben) csak a standardnak megfelelő egyedeket hagyják szaporodni.
4/10 anonim válasza:
Sehogy, egyszer láttam egy kutyát, teljesen olyan volt, mint 1 mudi, csak lógó füle volt, az anyja pedig leginkább egy pincsi és egy puli keverékének tűnt. Gyakran a keverék kutyák hasonlítanak egy-egy fajtára, de sokszor ez csak a véletlen műve.
5/10 anonim válasza:
nekünk is van egy spániel keverékünk de sehol nem tláltunk olyan kutyát amelyik passzolt volna...
6/10 anonim válasza:
szerintem nem érdemes keresni:(
7/10 A kérdező kommentje:
Nem akarom keresni,csak úgy érdekelt. Egyébként nekem eddig minden kutyusom keverék volt,és némelyik nagyon furcsán nézett ki. Az már nekem is eszembe jutott hogy,miért ne lehetne egy-kettő új fajta mikor a fajtatiszták is ha úgy vesszük "keverékek".
2009. szept. 3. 21:40
8/10 anonim válasza:
Lehet új fajtát létrehozni, csak nem egyszerű mulatság. A cseh-szlovák farkaskutyát 1958-ban kezdték el kitenyészteni és 1994-ben ismerte el az FCI mint önálló fajtát. A kettő között azért eltelt 36 év. Gondolom elég alaposan megfontolják, mielőtt elismernének egy új fajtát.
9/10 A kérdező kommentje:
Ez érdekes,és mégis mi alapján döntik el hogy elismerik vagy nem?
2009. szept. 3. 23:05
10/10 anonim válasza:
Gőzöm sincs mi alapján döntenek. Írni kellene egy levelet az FCI-nek vagy a MEOE-nek, ők biztos meg tudják mondani. Gondolom hosszú, több éves procedúra lehet, és valószínűleg nem is olcsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!