Hogyan tudnék fájdalmat okozni a kutyámnak?
Esetleg tüköriskola nincs a közeletekben? [link]
Nekünk ők tudtak érdemben segíteni hasonló problémákon.
Amúgy kamaszodik a kutya, ráadásul nem egy könnyű fajta, nem kell kétségbe esni, de helyén kell kezelni a dolgokat. Kötődési tréninget simán meg lehet csinálni ele (2 hónapig séta közben kapja meg a napi kaja adagját feladatokra, otthon semmit). Ez általában jelentősen lendít a kapcsolaton, de ha nem tanulsz meg következetesnek és határozottnak lenni, akkor nem ér sokat.
Nem értem, mi az hogy szabadon dolgozni a kutyaiskolában? Pórázon vannak ha erre gondolsz, legalábbis eddig, a héten kezdjük el a szabadon követést. Csak munka van. Kutyaoviba is jártunk előtte.
Bármi kaját kiveszek akár a szájából is, ételhez nem nyúl amíg engedélyt nem kap, persze otthon. Kint más a helyzet. Ha ételt talál a földön és épp pórázon van, nem nyúl hozzá, látom rajta hogy direkt fordítja félre a fejét is. Ha nincs pórázon rögtön lecsap rá és elrohan vele, hogy ne tudjam elvenni tőle. Ugyanez van behívással. Gyakoroltunk 10 méteres kiképzőpórázzal, de tudta jól mikor van rajta, olyankor mindig jött első szóra. Amint levettem, onnantól már csak 3. 4. hívásra jött.
Igen, azon kutyaiskolákra, ahol a munka az első és kizárólag pórázos foglalkozások vannak bizony jellemző, hogy ott a kutya-gazda kapcsolat nem fontos. Az ilyen helyeken, sulikban nem is cél, hogy a gazdák megtanulják kontrollálni a kutyájukat minden helyzetben és megfelelő legyen a viszonyuk.
A kuvasz egy kemény kutya, persze, hogy nehezebb nevelni, mint más fajtákat. Sokan nem értik, mit jelent az, hogy nehezebb fajta, amíg meg nem tapasztalják személyesen.
Kérdező, ha nem az a fő cél, hogy tudjon póráz segítségével sétálni, ülni, feküdni, állni a kutya, hanem, hogy tudj vele biztonságosan, póráz nélkül sétálni mindenhol, mindig behívható legyen, mindig kontrollálni tudd, akkor keress egy másik, jobb iskolát! Ez így csak pénzkidobás.
Én saját magam tanítottam a német juhászomat szerencsére nem voltak ilyen gondjaim és nem jutalom falatos módzserrel tanítottam csak dícséretet simogatást kapot.
Igaza van a többieknek nincs tekintélye a kutyának és pont abban a korban kezd lenni az az 1-2 éves korban mikor megkérdőjelezi a tekintéjed ez a kuvasznál meg mégjobban előjön mert makacsabb fajta kutya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!