Hogyan tudnék fájdalmat okozni a kutyámnak?
Kicsi korától gyakoroltuk a behívást jutalomfalattal, a közelmúltig remekül ment is, jött első szóra.
Biztos vagyok benne, hogy nem támadna rám. Azt sem mondanám, hogy abszolút semmi tekintélyem előtte, előfordul, hogy rászólok és magától dob hátast, máskor viszont makacskodik. Csak egy kicsit kéne helyre tenni.
A kutyaiskolában ahová járunk vegyes módszerrel zajlik a kiképzés, fojtónyakörvvel rántással korrigálunk és jutalmazunk is, simogatással, falattal. Szerintem ez így tökéletes. Egy kutya ne csak a kajáért dolgozzon.
A cerberosról már én is sok jót hallottam, de a mi környékünkön nincsen sajnos.
Márpedig a sorrenddel vannak gondok. A behívás megtagadása az egyik legnagyobb szemtelenség, ez azt mutatja, hogy nincs elég tekintélyed.
A fizikai fájdalom nem fog segíteni semmin, sőt csak rosszabb lehet a helyzet. Inkább keress egy normális kutyasulit, ahol a megfelelő nevelés áll előtérben, nem pedig a kutya bántalmazása. Mert az, hogy csavargatod a fülét, rugdosod, földre nyomkodod, csak bántalmazás, nem nevelés!
Nyilvánvaló, hogy vannak a vezérséggel problémák, mert ezek a legjellegzetesebb tünetek.
Véleményem szerint csupán a fájdalomtól tartva nem fogja neked megadni magát a kutya, sőt, csak rosszabb lesz a helyzet. Egy kuvasszal főleg nem szórakoznék így. Túl kell járni az eszén. Behíváshoz használj hosszú pórázt, így több hatalmad van rajta, és gyakoroljátok az élelemmegtagadást is. Csak el tudod zavarni a kajájától anélkül hogy hozzáérnél, nem?
Jó, akkor valaki legyen kedves és fejtse ki, hogyan szerezzek tekintélyt.
Jan Fennel összes könyvét betéve tudom és a finom módszereit mind alkalmazom. A többi kutyámnál bevált, a kuvasznál nem.
Egy farkasfalkánál hogy alakul ki a sorrend? Harc során, amiben bizony fájdalmat okoznak a másiknak.
Én a helyedben első körben másik kutyaiskolát keresnék.
Ahogy előttem már írták: egyértelmű, hogy a falkavezérséggel vannak gondok, méghozzá nem kicsik. Az evés, ajtón való kilépés szokássá válik, nincs akkora jelentősége. Ezen javíts.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!