Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha tehetnéd, min változtatnál,...

Ha tehetnéd, min változtatnál, hogy jobb legyen a kutyás élet?

Figyelt kérdés
2009. szept. 2. 19:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Én is bevezetnék egy ilyen vizsgát mindenképp de a másik kommentelőnek is igaza van, a gyerekek kutyákhoz való szocializációját már hamar meg kellene kezdeni, én már az oviban tartatnék kutyás foglalkozásokat. Aki nem takarítja össze a kutyagumit az pedig minimum 30ezres csekkre számíthatna. És eltörölném a pitbull törvényt, hogy nyomon tudják követni a tenyésztést és ne a szaporítók kezéből kerüljenek ki az ideggyenge egyedek.

Engem elsőre ezek a szabályok nyugtatnának meg. Jah és hogy a szájkosarat ne méret vagy fajta, hanem viselkedés szerint tegyék kötelezővé.

2009. szept. 2. 21:15
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Én sok-sok kutyafuttatót csinálnék, hogy ne legyen ez a vita a gyerekesek meg a kutyások között a parkban/játszótéren. Nyilván nem szívatásból megy oda a kutyás, hanem, mert nincs hová. Én is láttam kutyafuttatót Budapesten, hát az annyira koszos volt, hogy oda biztos nem vinném a kutyámat...

A pórázviseléssel egyetértek, de a szájkosárral nem. Mindenki ismeri a saját kutyáját, felesleges olyan ebeket is szájkosár viselésére kötelezni, akikről tudjuk, hogy nem olyanok... Egy beagle-n vagy vizslán a szájkosár szomorú és röhejes, szerintem.

2009. szept. 3. 13:59
 13/14 anonim ***** válasza:
Jobb állatvédelmi törvény kéne és nem feltétlenül börtönbüntetés a megoldás, ha mindenkit megbüntetnek, aki állatot kínoz és a bíróság a lehető legszigorúbban ítél, akkor a pénzbüntetés is jó. (Aki nem hiszi, gondoljon bele: ha egy nem túl kultúrált, segélyből élő ember lennél, mi lenne rosszab, ha annyi pénzt kéne büntetésként fizetned, hogy egész életedben fizetheted, vagy ha 2 évre bebörtönöznének és közben fűtenek rád, kapnál kaját meg mindent?)
2009. szept. 3. 15:47
 14/14 anonim ***** válasza:
A baj ezzel az hogy akkora büntetés szabálysértés címszó alatt nem szabható ki! Állatkínzásért a súlyosságtól függően akár életfogytiglant is adnék szívbaj nélkül. Ellenben az emberölést nem venném ilyen szigorúan de az már egy másik történet..
2009. szept. 22. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!