Ha tehetnéd, min változtatnál, hogy jobb legyen a kutyás élet?
Én is bevezetnék egy ilyen vizsgát mindenképp de a másik kommentelőnek is igaza van, a gyerekek kutyákhoz való szocializációját már hamar meg kellene kezdeni, én már az oviban tartatnék kutyás foglalkozásokat. Aki nem takarítja össze a kutyagumit az pedig minimum 30ezres csekkre számíthatna. És eltörölném a pitbull törvényt, hogy nyomon tudják követni a tenyésztést és ne a szaporítók kezéből kerüljenek ki az ideggyenge egyedek.
Engem elsőre ezek a szabályok nyugtatnának meg. Jah és hogy a szájkosarat ne méret vagy fajta, hanem viselkedés szerint tegyék kötelezővé.
Én sok-sok kutyafuttatót csinálnék, hogy ne legyen ez a vita a gyerekesek meg a kutyások között a parkban/játszótéren. Nyilván nem szívatásból megy oda a kutyás, hanem, mert nincs hová. Én is láttam kutyafuttatót Budapesten, hát az annyira koszos volt, hogy oda biztos nem vinném a kutyámat...
A pórázviseléssel egyetértek, de a szájkosárral nem. Mindenki ismeri a saját kutyáját, felesleges olyan ebeket is szájkosár viselésére kötelezni, akikről tudjuk, hogy nem olyanok... Egy beagle-n vagy vizslán a szájkosár szomorú és röhejes, szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!