Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Menhelyes kutya kihozatalánál...

Menhelyes kutya kihozatalánál hogy viselkedjek, mikor először találkozunk?

Figyelt kérdés
2 kutyám mellé heteken belül szeretnék egy ideiglenes kutyát is befogadni. Vagy az Illatos útról vagy a váci menhelyről fogom elhozni. Szóval gondolom nagy jelentősége van az első találkozónak, akkor kap a kutya első benyomást arról, hogy milyen is az az ember, akihez kerül. De gondolom tök stresszes lesz, tele energiával, és húzni fogja a pórázt. Már ahogy kilépünk a menhely kapuján, gyakoroljuk a pórázfegyelmet, vagy eleinte hagyjam rá, ha húz egy kicsit? Nem akarok lúzernek sem tűnni a szemében, de nem akarom még feszültebbé tenni. Ötletek?

2013. jan. 30. 13:29
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Okés, akkor a pórázfegyelmet a legelején hagyom, csak fontos, hogy minél előbb megtanulja, mert a 3 kutyát együtt fogom sétáltatni.
2013. jan. 30. 14:03
 12/21 anonim ***** válasza:

Jaj, elsiklottam afelett, hogy ideiglenesbe hoznád.

Nálunk az elválás mindig nagy öröm, amibe azért vegyül némi szomorúság is, hiszen hiányozni fog, de tudom az alapítványról, hogy csakis 100%-os gazdáknak adnak ki kutyát, így nincs miért aggódni.

Én amúgy mindig olyan kutyát hozok ki, akinek tényleg segítségre van szüksége és ideiglenes gazdi nélkül nem sok esélye lenne gazdit találni. Egy vidám, játékos kutyának is jó, ha van átmeneti gazdája és megtanul nála bizonyos dolgokat, de számomra mindig is az volt az elsődleges szempont, hogy segítsek a kutyának leküzdeni azokat a nehézségeket, amiken addig keresztülment. Mondjuk ha az Illatosról hozol kutyát, ez szinte mindegyikre igaz lehet...

2013. jan. 30. 14:04
 13/21 anonim ***** válasza:

Nekem nem nagyon volt időm szórakozni mert 3kutya volt így is otthon, azért kezeltem így ahogy. Nem volt lehetőségem arra hogy ne tekintsen "vezérnek" mert csinálhattam volna akkor akármit neki ment volna a nagyoknak annak meg nem lett volna szép vége..

Egyébként a kutyákról a menhelyeken tudnak nagyából jellemzést adni elsőre egy egyszerűbbet kell kihozni aki ismeri a pórázt stb. Nekem az ideiglenesemet(George)3szor vitték vissza a menhelyre, nem tudom miért. Gondolom az agresszió miatt.. Ezért ezen is mindenképpen akartam javítani. Nem gondoltam hogy ilyen gyors talpaló lesz :D De már tegnap nem akarta megenni a spánieleket akikkel találkoztunk csak messziről mikor közel értünk már nem volt acsarkodás.. Meg játszott a nagyokkal is úgyhogy egész jól haladtunk :)

2013. jan. 30. 14:07
 14/21 Szilvi & Argos ***** válasza:

Ezen újabban én is sokat gondolkodok...hogy új, nem-kölyök kutya hazahozatala esetén hogyan bánjak vele.

4 évvel ezelőtt, mikor Argos hozzám került, ezekkel a falkavezéri cuccokkal még nem voltam ennyire tisztában :)

Pórázon nem húzott...inkább előttem kóválygott lassan :D

Amikor vonyított, próbáltam nem rá figyelni...de a szomszédokra tekintettel kiszóltam keményen, hogy csend legyen :)

De alapvetően semmi probléma nem volt a kutyával.

Elvileg azt mondják az okosok, hogy az első perctől kezdve éreztessük fölényünket, és lehetőleg az első pár napban ne nagyon foglalkozzunk vele és lassan kezdjük az ismerkedést...hát nem tudom...egy félénk kutyával a lassú ismerkedés és a magára hagyás működhet, hogy magától kezdjen nyitni felénk. De az, hogy már az első perctől keménykedjünk vele, sztem felesleges.

Argos-sal már az első nap sétára mentünk hazaérkezés után, aztán másnaptól reggelente 1-2 óra, délután 2-3 óra séta...itthon csak aludni volt kedve :)

Ja, Cesar is azt mondja, hogy hazaérkezés előtt nagy séta laza pórázzal...

A fene tudja, melyik a jobb...a kutyanevelés elég ellentmondásos terület :D

2013. jan. 30. 14:08
 15/21 A kérdező kommentje:
Igen, én is egy nehezebb esetre gondoltam, lehetőleg fekete, nagytestű, kicsit agresszív kanra, mert az senkinek nem kell:(
2013. jan. 30. 14:08
 16/21 anonim ***** válasza:
Oké csak ha hazaviszel egy nagytesű kicsit agresszív kant az lehet megeszi a husky-d, ha nem vagy vele elég kemény az elején ez a baj.
2013. jan. 30. 14:12
 17/21 A kérdező kommentje:

Igen, Szilvi, nekem is az a tervem, hogy ha hazaérkezünk, elmegyünk egy nagy sétára, és ott majd a saját kutyáimmal is megismerkedhet. Aztán egy fürdetés, ami szerintem szintén jó módja, hogy megmutassuk, hogy nincs ellentmondás, ha valamit eltervezünk.

Dieselnek: már három kutya is egy falka, nemhogy négy, szóval valószínűleg muszáj lesz kicsit keményebben viselkednem, ha úgy adódik.

2013. jan. 30. 14:12
 18/21 A kérdező kommentje:
Bízom magamban annyira, hogy tudom a szitut kezelni, ezért merem bevállalni. Volt már nálam utcán talált roti is pár napig, aki szintén szemet vetett a két kutyámra, de elmagyaráztam neki, hogy nem kéne. Persze vannak esetek, amiket nem tudok kezelni, de úgy érzem, fel tudom mérni a képességeimet. Az alapvető célom az a kutya viselkedésének rendbetétele, egyúttal tanulni is a kutyákról.
2013. jan. 30. 14:15
 19/21 anonim ***** válasza:

Ez izgalmasan hangzik! :)

Ha tudod hogy agresszív, domináns kutyát hozol ki, akkor szerintem már az első pillanattól kezdve megéri vele tisztázni a dolgokat. Én általában a teljesen antiszociális, bizonytalan, földekről befogottakat hozom ki, nyilván teljesen másféle bánásmódot igényelnek.

2013. jan. 30. 14:16
 20/21 A kérdező kommentje:
Igen, eddig minden kutyám vagy félős vagy barátkozó volt kutyákkal, szeretnék már egy agresszívat is kezelni. Egyébként pedig ha ne adj isten nem bírok vele egyedül, el tudom vinni kutyasuliba, terápiára.
2013. jan. 30. 14:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!