Mivel lehetne kezelni az ekcéma szerű bőrbetegséget?
1-orvoshoz nem akarom vinni!
2-az agyhelyedet kenegesd azzal!
Sajnos mi nem vagyunk orvosok, még csak nem is látjuk hogy néz ki a betegség, így elég nehéz bármit is mondani.
Ha esetleg feltöltenél egy képet, akkor lehet hogy valaki felismerné, mert mondjuk már volt ilyen a kutyájának.
De én is mindenképpen az orvost javaslom. Ha neked akarnak "lerohadni" a bőröd, gondolom nem itt kérdezősködnél....
Amúgy ami nekem eddig minden emberi bőrbetegségre bevált: Aloe Vera First (FLP termék). Bár ekcéma szerű dologra még nem próbáltam.
Ahogy írod "ekcémaszerű" tehát nem tudja senki megmondani neked - remélem nem is fogja - pontosan, mi baja a kutyádnak.
Az orvost ajánlom én is mivel sokféle betegség miatt alakulhat ki bőrprobléma, ráadásul ez sokszor már az okozat.
Az én kutyám 1 évig volt bőrproblémás, kezdődött az erős korpázással, majd felülfertőződött gombával, ez ki lett kezelve, majd "ekcémaszerű" elváltozással, amit szőrtűszőatka okozott - ez utóbbit 2,5 hónapig napi szinten, erős gyógyszerrel sikerült megszüntetni. Alapból immunprobléma okozhatta, erre szedtünk immunerősítőt 3 hónapig.
Az még hozzáteszem, hogy a 3. orvosnál jártam sikerrel aki vette a fáradtságot és alaposan, szakszerűen állt a problémához. Hál istennek 8 hónapja semmi probléma.
Ezt az egész tirádát csak azért írtam le neked, mert otthoni barkácsolással, ezzel-azzal kenegetéssel sokra nem mész, az állapoton még ronthatsz is.
Bármennyire negatív a véleményed az orvosokról - bár nem írtad de mivel kategórikusan kijelentetted, hogy orvoshoz nem viszed - sok más választásod nincs.
Ha szereted a kutyád - gondolom így van - akkor az ember addig megy, amig meg nem találja a lejobbat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!