Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen fajtát ajánlotok?

Milyen fajtát ajánlotok?

Figyelt kérdés
Közepes testű,rövidszőrű(csak rövidszörű lehet),nyugodt viszont mozogni is tudjon(kirándulások,hosszú séta,játék)ne kelljen nagyon keménykezünek lenni és könnyen tanitható legyen.Benti-kinti tarttásal.
2009. szept. 2. 16:15
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
48%

Parson vagy jack russell terrier (a parson szebb, arányosabb).

Határozottnak és következetesnek kell vele lenni. Bírja a sétát, könnyű tanítani.

2009. szept. 2. 16:22
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Én ajánlanám a mudit, de annak hosszú szőre van, viszont nem nagyon szabad fésülni-fürdetni. De ez nem lehet akadály ha egy csodálatos kutyát szeretnél. De ha elmondod miért nem lehet hosszú szőrű akkor könnyebb a dolgunk. Mindeképp valami pásztorkutyát. Azokat könnyű képzeni és nem kell annyira keménykezűnek lenni. Ellenben terrierekkel, vadászkutyákkal, akikkel ilyen szempontból több a gond.
2009. szept. 2. 16:39
 3/19 anonim ***** válasza:
75%
Foxterriert javaslonám, de felejtsd el, a rövidszörű kutyáknak télen a fütött lakásban a helyük.
2009. szept. 2. 16:44
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
A terrieknek mióta nincs szüksége kemény kére??
2009. szept. 2. 16:46
 5/19 anonim ***** válasza:
83%

:-)))))

Én is a mudikra szavazok!

2009. szept. 2. 16:49
 6/19 A kérdező kommentje:
Mert az anyukám szokott átjönni hozzánk és enyhe allergija van a szőrre és hát nem akarom hogy kin legyen neki átjönni az allergiája miatt.
2009. szept. 2. 16:50
 7/19 anonim ***** válasza:
24%

Első vagyok: nekem parsonom van. Kell néha keménykezűnek lenni, de melyik kutyánál nem?

De könnyen tanítható, ha lefárasztják kellően, akkor nyugodt, mozogni szinte bármennyit tud, közepes testű és van rövidszőrű változata. Szóval stimmel, ezért írtam :)

2009. szept. 2. 16:53
 8/19 A kérdező kommentje:
Ja és a benti kinti tartást ugy értettem hogy min. este bent aludna és akkor jöhetne be amikor akar.
2009. szept. 2. 16:53
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
De az allergia rövid szőrnél is van sajnos... Úgyhogy ha nincs mindig nálatok anyukád akkor addig legyen a kertben, vagy nem tudom... A mudi sokkal könnyebb kutya mint egy terrier. :) Vagy akármilyen pásztorkutya. Rettentően okos, gyorsan tanul, megvéd, különleges, magyar fajta!, nem kényes, bármilyen időt elvisel egy szigetelt kutyaházban, egészséges, fajtára jellemző betegségek nem ismertek nála, mindenen a mozgás de bármikor képes órákig feküdni ha azt akarod, és ezt már kiskorában is tudja ellentétben sok kutyával, és azt is tudja kiskorában hogy ki a gazdi, szóval már akkor sem viselkedik mindenkivel egyformán. :)
2009. szept. 2. 16:59
 10/19 anonim ***** válasza:
31%
Első vagyok: Hát mondjuk igen, inkább mudi, mint terrier. Utóbbi rengeteg foglalkozást igényel, nem csak kizárni a kertbe...
2009. szept. 2. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!