Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit gondoltok a kaukázusi...

Mit gondoltok a kaukázusi juhászkutyáról?

Figyelt kérdés

2013. jan. 28. 16:54
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

"egyféle - sarkított - nézőpontot vallani, és ezt objektív igazságként kezelni alapvetően buta dolog, de ha egy ilyen speciális fajta jövőjéről van szó, akkor kifejezetten káros is.

az, hogy valaki belefut egy fajtára NEM jellemző jellemű kutyába, amit kaukázusinak vél (ilyenkor szívesen feltenném a kérdést, hogy mely kennelből, vonalból való volt az ominózus kutya, de van egy olyan érzésem, hogy törzskönyv, mint olyan nem tartozott hozzá), vagy éppen van egy bőven növendék korú kutyája, akinél még nem találkozott (és egy darabig nem is fog) a fajtára jellemző karakánsággal. "

Ebben teljesen igazad van, mármint abban, hogy egy fajtára nem jellemző példánnyal találkoztam, de ha Te is figyelmesen olvastad, amit írtam, elismertem, hogy biztos a többieknek van igaza, mert én csak vele találkoztam. A kutyáról: nem volt növendék kutya, ami pedig a törzskönyvet vagy a kennelt illeti: hát mit tudom én, nem az enyém volt. Én csak azt tudom, hogy annyira népszerű volt, és annyira szerette az embereket, hogy az óvodások rendre őt rajzolgatták a helyi óvodában, ő volt a sztár kutya. Ezt a testvérem mesélte, ő ismeri a kutya gazdáját, de én nem annyira, de ha ismerném sem azt kérdezném tőle, van-e törzskönyve a kutyájának. Csak elmeséltem egy történetet, és hozzátettem, hogy másoknak van igaza, de úgy tartottam reálisnak, ha hallunk azért ellenpéldát is.

2013. febr. 6. 00:48
 22/25 anonim ***** válasza:

akinek nem inge... mondom, én nem pontozgattam. viszont több olyan választ is olvastam, ami kissé kampány-jellegű volt, és hogy őszinte legyek az ilyet én is rossz szemmel nézem.

mostanra a "medveölő", "farkasölő" típusú kutyák (amiknek általában van köze kauhoz, de legtöbbször sok generációs keverékek) teljesen közönségessé váltak főleg a falvakban, és a családi házas környékeken. rengeteg van belőlük, és ehhez képest csak bizonyos százalékuk (nem akarok becslésekbe bocsátkozni) ténylegesen kaukázusi juhászkutya. nyilván a kauk között is van olyan, amelyik teljesen eltér a standard viselkedéstől, de attól még a "vér nem válik vízzé", hogy ezzel a frázissal éljek.

2013. febr. 6. 07:00
 23/25 anonim ***** válasza:

Csak az utolsónak igazat adva, sokan még a menhelyesek közül is olykor lekauzzák az amúgy káj, sarp vagy ezek keverékeit, mert ha mackós kutyát látnak biztos csak az lehet.

Pl. ha beírod a google-ba hogy kaukázusi juhász, hát szerintem amit elsőnek 4 képet kiad, azokon azt látom hogy a bundájuk pl egyértelműen sarplaninac, míg a fejük az kau (már amelyiknek).

Egy kaut szerintem a fejéről lehet megismerni olyasmi nagy medve fejű mint egy masztiff, nagy a stopjuk, enyhén mandula vágású szemek.

2013. febr. 6. 20:33
 24/25 anonim ***** válasza:

éppen, hogy nincs erős stoppjuk :)

"A fej masszív, széles koponyával és jól fejlett járomcsontokkal. A homlok széles, lapos, enyhe barázdával két részre osztott. A "stop" átmenete nem túl kifejezett. Az arcorri rész rövidebb a koponyánál, enyhén elkeskenyedő, erős, vastag de feszes szájszélekkel."

a stopposságot hiányosságként említi a standard, nem hibaként, de a közízlés egyöntetűen ellene van.

2013. febr. 6. 22:06
 25/25 anonim ***** válasza:

"akinek nem inge... mondom, én nem pontozgattam. viszont több olyan választ is olvastam, ami kissé kampány-jellegű volt, és hogy őszinte legyek az ilyet én is rossz szemmel nézem.

"

Rendben, igazad van.

2013. febr. 6. 22:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!