Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van valakinek valami ötlete...

Van valakinek valami ötlete arra, hogy mitől lehet büdös a spánielem lába?

Figyelt kérdés
Rettenetes ember lábszagra hasonlító szagú és már nem tudom mit kezdjek vele. Az állatorvos azt mondta, hogy minden kutyának büdös a lába, de már rengeteg embert megkérdeztem és senki nem tapasztalt hasonlót. Szeret labdázni nagyon, és sajnos csak betonon tud játszani. Lehet ettől van? Reggel mikor felkelünk az egész lakás bűzlik a lábszagtól és mostmár egyre nehezebben viseljük és így szegény kutyusra haragszunk, aki nem tehet róla. Kérlek ha van valami ötletetek, legyetek szívesek osszátok meg velem, mert már tényleg nagyon elkeserítő és elviselhetetlen a helyzet.

2013. jan. 28. 12:26
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
En nyirom,nem koozmetikus ehhez kepest szor nelkol 7 cm a tappancsa;-) utos pacsit ad:-)
2013. jan. 28. 16:28
 22/28 anonim ***** válasza:
Az enyémnek is lábszaga van, de nem vészes csak ha direkt szagolom meg akkor érezni, de barátnőm kutyájának is büdös a lába :D Nem tudom miért lehet, de engem nem zavar :D
2013. jan. 28. 16:55
 23/28 anonim ***** válasza:
Nem olvastam végig a kommenteket, de az én kinti kutyám lába is büdös. Pont olyan mint az emberé. Az övé azért mert allergia miatt sokat nyalja, és a folyamatos nedvességtől már el is színeződött a lábszőre (téglavörös) és begombásodott szerintem.
2013. jan. 28. 18:27
 24/28 ratata ***** válasza:
22%
lehet hogy gombás a lába vagy allergiáa a kajára.mivel eteted lehet , hogy tápot kéne váltanod.
2013. jan. 28. 18:57
 25/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat. Tegnap vettem a blökinek cipöt, hát nagyon élvezi, bár tény, hogy nem lesz velemi tartós (bio gumi cipő), ugyhogy kell majd néznem valami tartósabbat is. Betadin szappanos vízzel mostam meg tegnap a lábát, majd megtöröltem és hajszárítóval megszárítottam. A 3. séta már a cipőben volt (nagyon hasznos dolgnak tűnik, csak nem elég tartós). Így már lényegesen jobb volt a közérzetünk, mert nem éreztük a kutyost az orrunkkal csak a lábunkkal :) Bízom benne, hogy ez beválik majd és nemkell bőrgyógyászhoz vinni. Még veszek neki egy olyan takarmánykiegészítőt is, amit itt ajánlottatok, de Budapesten csak egy boltban találtam eddig, de annak le volt járva a szavatossága:(

Köszönöm mégegyszer mindenkinek, aki hasznos tanáccsal látott el :)

2013. jan. 29. 10:35
 26/28 anonim válasza:

Igaz hosszú évek teltek el a kérdés felvetése óta, de pontosan ebbe a problémàba futottam bele jómagam is. Megírtam az állatorvosomnak a gondomat és a következő megoldást ajánlotta:

“ A tappancs belső részén jelentkező kellemetlen, szűnni nem akaró szagot - így látatlanban nyilván csak egy ötlet - okozhatja akár köznapi néven "pállás", mely lehet bakteriális vagy gombás eredetű. Nedves közegben amely nem tud szellőzni könnyedén kialakulhat és okozhat kellemetlen szagot.

Amit esetleg első körben tudnék javasolni az egy rendszeres fertőtlenítős kendővel való alapos áttörlés az ujjjpárnák között is, egy ehhez hasonló vagy ilyen kendővel:

[link]

Az ebben található klórhexidin -mely ismerős lehet patikai szájvízből- nagyon jó fertőtlenítő hatású, és ha esetleg gomba vagy baktérium áll a háttérben akkor jó eséllyel hatásos lehet.

Nyilván ne várjunk tőle azonnali hatást, de ha néhány hét után sem szűnik a szag akkor esetleg jöjjenek el egy vizsgálatra és megnézzük.”

(Eddig az üzenet.)

Megérkezett a termék, elkezdtem a kezelést. Végül a Clorexyderm oldatot választottam, mivel költséghatékonyabb.

A későbbiekben beszámolok az eredményről!

🐩🐾

2022. márc. 1. 08:59
 27/28 anonim válasza:
Szia 26os! Ugyan ez a probléma a máltaimmal.Bevált a Clorexyderm oldat?
2022. ápr. 10. 20:41
 28/28 anonim válasza:
Szia 26-os! Engem is érdekelne, hogy bevált-e a Clorexyderm oldat? Köszönöm!
jún. 16. 08:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!