SPÁNIEL GAZDIK tudtok tanácsot adni? 4hós spánielem 1-2 hete nagyon büdös, ma rájöttem h a füléből árad! Váladék nincs, de legeslegbelül, ahova már nem lehet nyúlni ott vannak ilyen barna valamik, olyan mint a fülzsír!
Figyelt kérdés
A legnagyobb gondom az, h már sok a szőr a fülénél meg belül is! Fogalmam sincs h hogyan távolítsam el? ollóval? vagy mivel? ti mivel szoktátok? fáj az neki? csak azért félek, mert izgő-mozgó, és hogy a szőrszálak belemennek a fülébe! kozmetikushoz azért nem akarom vinni, mert állítólag olyan gyorsan nő a szőr, hogy hetente kéne járni, meg amúgy is udvarba tartjuk, és mindig koszos szegény!
Ui: nincs valami csipesz, amivel fel lehet fogni a fülét, h szellőzzön?
2010. júl. 8. 13:23
1/11 anonim válasza:
A spaniknak, ahogy más hosszú fülű kutyáknak főleg nyáron szellőztetni kell a fülét. Ezt legügyesebben úgy csinálhatod, ha alszik felhajtod neki. Egyébként állatorvosi patikában kellene neki fülcseppet venni (otimax, oticlean stb.) bele cseppented, masszírozod a fültüvet hogy jól fel tudja szedni a piszkot, majd hagyod hagy rázza meg. Heti egyszer érdemes kitakarítani ilyen módon.
2/11 anonim válasza:
Először állatorvos, aztán kutyakozmetikus. Ha megnyirják, akkor jobban tud szellőzni. De ne te vágd a szőrét, mert te nem értessz hozzá és nehogy felsértsd a bőrét.
3/11 anonim válasza:
13:33 vagyok. Azt elfelejtettemirni, hogy nem kell hetente... elég havonta...
4/11 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi normális válaszokat! Inkább szólok az állatorvosnak h nézze meg, az a biztosabb
2010. júl. 8. 13:38
5/11 anonim válasza:
13:33
Helyesen teszed. :) Mindent a kutyusért. :))
6/11 anonim válasza:
Mindenképp nyírasd le belül is, egy jó kozmetikus meg tudja csinálni. Vidd el dokihoz is, ő ki tudja mosni a fülét, ott belül is, és ad rá cseppet.
7/11 anonim válasza:
Nekem is van fültisztító cseppem, amit belecsepegtetek a fülébe, és kirázza. Aztán vattakoronggal áttörlöm. Nekem egyszer megmutatta kozmetikus, hogy vágjam a füléből a szőrt, és én vágom. Mondjuk az én kutyám tűri nyugodtan, kicsit csikolja, de nyugton van. A fülzsír lent látszik, de az nem baj, ha van, az természetes. Nem tudom mitől lehet ez, de, ha elmondta az orvos azért írd meg. Hátha tanulok én is valami újat!
8/11 A kérdező kommentje:
A kellemetlen szag nem feltétlen gyulladás jele! ebben a melegben gyakori, hogy "befülled" a kutyus füle, és nem beszélve arról, ha nincs külön spániel tálja,a akkor belelóg a kajába a füle, ez is okozhatja a kellemetlen szagokat!
2010. júl. 8. 21:37
9/11 A kérdező kommentje:
Ja, és már sikerült megnyírnom :D
jobb így neki :)
2010. júl. 8. 21:39
10/11 anonim válasza:
Örülök, h sikerült megnyírni. Könnyebb megtanulni, mint csak ezért szaladni a kozmetikushoz. Egy idő után pedig teljesen megszokja, és pár perc alatt kész is. Befülledés ellen nem árt néha felfogni a fülét, h szellőzzön, csak vigyázz, h ne szélben, mert az sem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!