Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Rangsor kérdés, hogy tovább?

Rangsor kérdés, hogy tovább?

Figyelt kérdés
Pár hete van nálunk a kutya. Idáig csak abajgattuk mert nagyon félt, valószínűleg bántották. Ágyra kanapéra eddig sem mehetett fel, ajtón kapun előre megyek. Kaját eleinte el tudtam venni tőle aztán történt hogy morgott. Tegnap leültem a földre a tálja fölé mellette egy kis dobozba tettem magamnak kaját és megettem. Először próbált jönni de elzavartam, hátrált és mint aki nyújtózik úgy csinált előrébb tolta felváltva a mancsait de csúnyán néztem rá erre hanyatt feküdt és hentergett ezt csak a szemem sarkéból láttam, befejezte de aztán meg halkan nyöszögött. Befejeztem a kajlást és odébb löktem a tálját úgy ugrott rá mint aki napok óta nem evett de jó vacak kaját "hagytam" neki. Utána vittem ki pisilni még, rendesen előre engedett a kapunál, máskor vissza kellet húzni, bent is megállt míg nem zártam be. Ma viszont lányom feküdt a kanapén ezért a földre ültem, ahogy felkelt a lányom bejött üdvözölni és felugrott a kanapéra, pedig nem szokott. Akkor most mi a helyzet??? Mennyi idő míg tudatosul benne hol a helye? A lányomnak (kicsi még)kell vele valamit csinálni hogy őt is maga elé helyezze?

2013. jan. 28. 10:52
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A vezéri pozíció megszerzése és megtartása egy életforma, nem fog attól elfogadni a kutyád, hogy egyszer megetted előle a kaját, bár egynek nem rossz. Jan Fennel könyvében nagyon sok segítséget találsz: *****

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2013. jan. 28. 11:06
 2/5 anonim ***** válasza:
57%

Ez nem olyan, hogy alfa lettem, és soha többé nem tréningezünk. Én 6 éve folyamatosan csinálom a gyakorlatokat a kutyámmal, pedig nem lenne rá szükség, mert szófogadó. De akkor is jó, ha a kutyát emlékeztetjük, hogy ki hol áll a rangsorban.

A gesztus evésnél ne zavard el a kutyát, ha oda akar menni, hanem ültesd le, és várja ki türelmesen a sorát.

És etetésnél ne úgy add oda neki, hogy amikor úgy gondolod, akkor odalököd, ő meg ráveti magát. Ültesd le, és várj egy kicsit. Tedd le elé a tálat, és ha neki akar állni az engedélyed nélkül, akkor emeld föl. Ezt egész addig kell csinálni, amíg a kutya meg nem érti, hogy attól, hogy a kaja előtte van, még nem állhat neki enni, csak ha Te azt mondod, hogy ehet.

Más: a séta, pisi, kaki mindig evés ELŐTT van. Teli hassal nem sétáltatunk kutyát, mert gyomorcsavarodást kaphat.

2013. jan. 28. 11:11
 3/5 A kérdező kommentje:

A könyvet köszönöm elolvasom.

Máskor mindig leültetem és csak engedélyre eszi meg a kaját. Este csak egy pisire megyünk ki a kapu elé ez mindig lefekvés előtt van.

2013. jan. 28. 11:35
 4/5 anonim ***** válasza:

Az úgy hülyeség ahogy van, hogy leültetem a kutyát és csak akkor mehet a tálhoz, ha mondom. Ez nem dominancia gyakorlat, hanem ültetés helyben maradással extra jutalomért. Dominancia gyakorlat akkor lesz, ha te bevéded a kaját tőle. Addig még jó, hogy leülsz, előveszel pár falatot és eljátszod, hogy megeszed az ételét. De morogd is el, zavard el a táltól, menjen egy szemmel verés is közben. Védd be, ahogy ő is tette. Mikor már "jóllaktál", állj fel, nyugodtan várj még egy keveset és csak utána engedd meg neki, hogy a maradékot megegye. Ezt ne csak egyszer csináld meg, hanem akár minden nap, amíg nem érzel jelentős javulást a kapcsolatotokban. Megcsinálhatod azt is, hogy a kislányodat magad mellé veszed ilyenkor, ezzel az ő pozíciója is magasabb lesz a rangsorban.

Igazából az, hogy ki megy ki előbb az ajtón, nem számít. Ha a kutya megszokja, máris semmi értelme nem lesz az egésznek, bár előtte is inkább csak egy fölösleges viselkedés. De látod, nálatok sem vezetett eredményre. Ez megint nem dominancia gyakorlat.

Viszont az már például az, ha felállítod a privát területedet, ahova a kutya csak engedélyre léphet be. Arra gondolok, hogy leülsz a szőnyeg közepére és nem engeded meg a kutyának, hogy rálépjen a szőnyegre. Majd behívod, mehet egy kis simi, játék és megint elküldöd magadtól. Ekkor is nyugodtan magadhoz veheted a gyerekedet.

2013. jan. 28. 12:09
 5/5 A kérdező kommentje:

A könyv nagyon jó, alkalmazzuk már! Sok dologban ráismertem a másik kutyánkra (8éves yorki) a "rigolyás" dolgaira és kezdenek múlni a rigolyák :)

Legjobban az esett hogy eddig ha kinyitottam az ajtót kiszaladt és elintézte a dolgát az udvaron tegnap este viszont ott topogott mellettünk és kijött velünk a kapu elé, ugyan dolgát nem ott végezte de velünk tartott. A nagy kutyánk is jobban figyel rám, míg nem szólok neki addig a helyén fekszik még ha látja hogy öltözök vagy már megyek ki az ajtón. Egy hasonló könyvet szeretnék gyereknevelésre is :)

2013. jan. 31. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!