Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért jó egyes embereknek, ha...

Miért jó egyes embereknek, ha félnek a kutyájától?

Figyelt kérdés

Gondolok itt pl. az ilyenekre: http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__389510-melyik..

Nem értem, mi abban a jó, ha a kutya kiszámíthatatlan és az emberek átmennek az út másik oldalára, ha meglátják. Egy másik gazda pedig azzal dicsekedett, hogy éjszaka még ő sem mer csengetés nélkül bemenni a házba, mert a kutyája olyan vad. Én annak örülök, ha a gyerekek az utcán odajönnek és megsimogatják és mindenki azt mondja, hogy milyen aranyos, vagy ha olyanok, akik addig féltek a kutyáktól, az ő hatására megszeretik a kutyákat. Ettől függetlenül megvéd, ha baj van. Ha egy betörő jön, úgysem sokat ér a kutya, vannak módszerek, amikkel ártalmatlanítani lehet, akkor pedig jobb, ha nem egy vadállatunk van, mert ha őrzi a házat, akkor nagyobb az esélye annak, hogy bántják.

2009. szept. 1. 20:07
1 2
 11/18 Winner of Royal Hill ***** válasza:
84%

Hát az én kutyáimtól is nagyon félnek, pedig nincs miért.Csak egy kicsit nagyok:)A legkisebb egy németjuhász, tőle is félnek. Én mindig hagyom a kutyáimat símogatni, sőt szeretem ha simizik őket. Kiállítási kutyák, kell nekik a kontaktus az idegenekkel. Az én kutyám az én kutyám, de ha egy kisgyereknek vagy akár egy felnőtt embernek örömet okoz hát símogassa őket.Én nem vagyok irigy.

A házat őrzik így is, nem lehet tőlük bejönni. Bár nem is próbálkoznak közel 200kiló kutyával nem egyszerű szembeszállni.:D

2009. szept. 1. 21:51
 12/18 anonim ***** válasza:
0%
És az kinek fáj hogy én meg irigy vagyok?? Nem kell az egész világot ismernie a kutyáimnak, hogy ne legyenek antiszociláisak. Amúgy sem én neveltem a kutyámat erre, csak nem szóltam rá mert tetszik, hogy idegenekkel nem barátságos... Nekik tökéletesen elég a szüleim, a 3 testvérem, a barátaik, a párom, a barántőm, meg azok akikkl együtt kutyázunk... Amúgy meg az én kutyáim is tapogatta már meg bíró... Nem ööszevissza öldökölnek és tombolnak. Miért nekem kell örömet szerezni (a nálunk) elég bunkó idegeneknek?? Miért kell ezért lepontozni? Fáj ez nektek?
2009. szept. 1. 21:59
 13/18 A kérdező kommentje:
20:50-es: az más, ha a fajta szeretete miatt választottad, tudom, hogy vannak ilyen emberek is, mint te. Én például - bár most egy mudim van - nagyon szeretem a rottweilert.
2009. szept. 2. 19:10
 14/18 anonim ***** válasza:

Az én kutyámtól rettegnek. Azt mondják, vérengző pofája van.

Nos, ő lánykutyus, labrador-keverék a labradorokra jellemző összes sajátossággal, és Kittinek(cicának :)) hívják. Végtelenül jámbor és sokattűrő, és meggyőződésem, hogy minden kutya, akit rendesen nevelnek, ilyen lesz. Az, aki vérengzőnek kiáltja ki vagy annak neveli a kutyáját, az

a, állatkínzó

b, maga is gyáva

c, megalomániás és embergyűlölő

d, de semmiképpen sem azért tart kutyát, mert barátjának tekinti az ebet.

Itt, a faluban nem éppen jóindulatú gyerekek vannak, akik nem bírják elviselni, hogy szeretem azt a kutyát, és pontosan tudják, hogy az egyetlen, amivel fel tudnak húzni, az az, hogy a megkötött kutyámat kínozzák, dobálják, ütik. Ha a kutya szabadon van, senki sem mer a közelébe menni, és ha ugat, mindnek tele lesz a gatyája.

Tudod mit? Néha rám is igaz a b,-c, pont, de az a, és a d, pontok semmiképpen sem, ezért IGENIS megértéssel viseltetek azok iránt, akik el akarják kerülni, hogy a kutyát mások, gondatlan és rosszindulatú emberek megkínozzák, ezért ön- gazdi- és tulajdonvédelemre nevelik a kutyust.

Az én kutyám 3 éves volt, amikor ide költöztünk, és LÁTOM a szemében a csalódást az emberek iránt, amiért bántják őt. Megtanulta, hogy a hangjával el tudja ijeszeteni őket, és emlékszem, hogy meglepődtem, amikor először hallottam ugatni. Előtte azt hittem, nincs is hangja. Pedig van neki, mély, agresszív dühös az ugatása.

És kitűnő a memóriája. Aki csak egyszer is belérúgott, annak a mai napig a lába felé kap. Nem egy nadrágot szakított már el, és ezer labdát lyukasztott már ki.

De mellette megmaradt ugyanannak a jámbor és okos kutyának, akinek akartam őt, nagyon sok képem van, amin kisgyerekek ölelgetik, vagy macska alszik mellette.

Szeretem ezt a kutyát, és megértem őt.

De nem én neveltem ilyenné, hanem akik bántották.

2009. szept. 2. 21:35
 15/18 anonim ***** válasza:
53%
Kertben tartott kutyánál mehet a ne legyen mindenki kutyája csak a gazdié feeling de aki nyilvános futtatókra hordja a kutyát és rendszeresen sétáltatja az utcán (szájkosár nélkül) az vegyen már vissza kicsit a megalomániájából tényleg. Érdekes módon az én pitem megvéd ha szükség van rá, attól függetlenül hogy mindenkinek megengedem hogy megsimogassa, elsősorban a gyerekeknek. Ezt hívják úgy hogy a kutya szocializációja. Bár tőlem mindig meg is kérdezik hogy megsimizhetik-e még mielőtt közelebb jönnek.
2009. szept. 3. 12:17
 16/18 anonim ***** válasza:

1, a kertben tartott kutyának is ugyanarra van szüksége minta máshol tartottnak.

2, nem azért nem simogathatják mert akkor nem fog megvédeni, hanem azért mert nincs kedvem idegenekkel társalogni (itt nem úriemberek laknak.)

3, családot, barátokat ismerik, sőőőt még a bíró is megtapogathatja őket (érdekes módon van egykét címük amiket szocializálatlanul nem lehet megszerezni), és velük van a legkevesebb gond a kutyás táborokban... Gondolom ez nálad a nem szocilizáció...

4, Nálam a szocializáció nem azt jelenti, hogy boldogm boldogtalan, az egész világ dögönyözze. Enélkül is meg lehet oldani.

5, kutyafutattó nincs ebben a városban.

6, a kutyáim a legtöbb kedves kutyusnál jólneveletebbek. Senkihez nem mennek oda, mindig visszajönnek stb, stb...

7, A kutyáimat nem érdekilk az idegenek, és maguktól keztek ilyenek lenni amikor kamaszodtak. Rengeteg helyen megvédtek már és rengeteg barátunk van... Csak az idegenekkel nincs dolgom azok hagyjanak.

8, Nem kell félni nem német juhászom, rotim, dobim, "harcikutyám" van. Nem kell félni hogy ezeknek a szerencsételnül megitélt fajtáknak rontom mégjobban a hírét...

9, Miért zavar az ha nem mindnekinek az a véleménye mint nektek? Nagyon fáj? Mert a kutyáim tökéletesen elvannak.

2009. szept. 3. 13:53
 17/18 anonim ***** válasza:
Mondjuk én nem sírom el magam ha egy nem idén barnult, betörő képű fél a kutyámtol és átmegy az utca másik oldalára, amúgy mások nem nagyon szoktak félni tőle...
2009. szept. 4. 20:51
 18/18 A kérdező kommentje:
Persze, hogy meg lehet oldani a szocializációt úgy is, hogy nem dögönyözi mindenki, nekem csak azzal van bajom, ha valaki direkt azért vesz kutyát, hogy mindenki féljen tőle, ne csak a rossz emberek, hanem mindenki a kisgyerekektől az öreg nénikig.
2009. szept. 5. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!