Border Collie vagy Német juhász?
nem tudok dönteni :D legszívesebben mind a kettőt vennék, vagy örökbe fogadnák, bár nem hiszzem , hogy tele a menhely Border Collieval meg fajtiszta szép Német Juhásszal
szóval szerintetek ? olyan írjon aki már tartott ezek a kutyák közül valamelyiket, vagy mind2 őt, vagy aki ért hozzájuk ( az most nem számít ,hogy a mai Német Juhászok nem megbízhatók , mert csak találok egy megbízható kennelt , elmegyek a világvégiéig is :) ) nagyon sokat foglalkoznék a kutyámmal , futnék , sétálnék vele szóval ... szerintetek melyik?
Ugye tudod, hogy mindkét fajta iszonyú nagy mozgásigénnyel rendelkezik, és nem elég nekik az, hogyha futsz és sétálsz velük sokat? A borderek többsége egyenesen lefáraszthatatlanul hiperaktív, agilityzni kell velük, frizbizni, dog dancingelni, apportírozni, sétálni, futni, úsztatni, magyarul mindent, amit lehet. A nj pedig amellett, hogy színtén egy irtó aktív kutya, kemény MUNKAkutya, erős kéz, határozott ember kell hozzájuk. Ha első kutyád lesz, semmiképpen sem ajánloma bordert, vagy a nj-t. Tapasztalatra is szükség van mindkettőjükhöz, nem éppen kezdőknek valók.
Egyébként fajtiszta kutyát biztos találsz menhelyen is, én még nem láttam ott kuty-macska, kuty-béka, kutya-ló, esetleg kutya-kékbálna keveréket, de lehet, hogy van, én nem mondom...
Legfeljebb fajTAtiszta kutyát nem találsz a menhelyen, de azt minek is keresnél ott? Ha fajtatisztát akarsz, akkor fordulj felelős tenyésztőhöz, aki eü. szűrésekkel rendelkező, típusos, standardnek megfelelő, jó mozgású, jó kiállítási eredményekkel, tenyészszemle eredménnyel rendelkező, jó temperamentumú kutyákat pároztat.
De írj még egy kicsit magadról, kutyás tapasztalataidról, vagy bármiről, hogy meg tudjuk állapítani, való-e neked nj, vagy border. Csak mert az eddigiek alapján (fajtatiszta helyett fajtiszta, ezt illene tudni), nem hiszem, hogy annyira nagyon értesz a kutyákhoz, hogy beválalhass egyet a fent említett fajták közül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!