Milyen oltások kellenek egy kölyökkutyának?
Most volt oltáson a kutyusom,de a férjem vitte,ő meg persze nem kérdez semmit,de szeretnék megbizonyosodni róla,hogy mindent megkapott,ami kell neki.A következő cimkék vannak neki:Vanguard Plus CPV(rózsaszín),Caningen DH(A2)PPi(zöld),Caningen L(sárga),Biocan R(fehér,pink)
3 alkalom,3 különböző doki,ez elég neki,azt mondta az utolsó orvos,2 hét múlva irány az utca.Nem kellett volna vmiből ismételni,vagy ebben benne van?
Kedves Magdi!
Nagyon kedves vagy,örülök,hogy neked ennyi időd van ,hogy ezt idebököd,nekem ennél kevesebb.Gondolom a választ nem tudod,akkor okoskodj máshol.Köszi!:-)
Szia!
Minden oltási program más és más szokott lenni, gyakran javasolnak különbözőeket a különböző dokik. Leggyakrabban két parvo elleninek, 2 kombináltnak és egy veszettségnek kell lennie kölyökkutyánál. Van amikor egy parvo-t ki szoktak hagyni, mert az ilyen elcsalható.
A Vanguard Plus CPV parvo elleni, A Caningen kombinált, a Biocan veszettség elleni.
Vanguard Plus CPV: parvó elleni
Caningen DH(A2)PPi/L: kombinált
Biocan R: veszettség elleni.
Nem tudom, ki volt az az orvos, aki szerint ez elég, de azt javaslom, a jövőben kerüld el. Ugyanis nagyon jól gondolod, minimum a kombináltat ismételni kell, de én egészen biztosan ismételtetném a monovalens parvót is. A kombináltban van ugyan parvó elleni komponens is, viszont ez a vírus olyan kemény és olyan virulens, hogy nem kockáztatnék. Vagyis egy normális oltási program tényleg úgy néz ki, ahogyan az előttem már valaki leírta: parvó, kombinált, parvó, kombinált, veszettség elleni monovalens, 6 hónapon belül 2. veszettség elleni monovalens, majd évente veszettség+kombinált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!