Nagytestű kölyökkutyának milyen tápot ajánlotok?
nekem azt javasolta az állatorvosom, hogy 25 % alatt legyen, valamint azt hogy 1,5 - 2 éves koráig a puppy tápot egye, mert a felnőtt táp nekik még nem jó. nem megfelelő számukra az összetétel.
valamint inkább picit soványabb legyen a kondija, mit dagi.
milyen kutyusaid vannak.
az elsővel milyen gondok voltak? sánta volt?
zöldkagyló kivonatban nem gondolkoztál? luposan, gf-600?
én adtam az enyémnek, bár sajnos emellett is volt probléma.
Általában azt szokták mondani, hogy nagytestűeknél 23-26% az ideális fehérjetartalom 6 hónapos korig (kicsiknél és közepeseknél lehet több is, olyan 28-29%), 6 hónapos kor felett jobb, ha 1-2%-kal csökkentve van (nagytestűeknél 23% körül, kis- és közepes termetűeknél 25-26%), de szerintem lehet ugyanolyan fehérjetartalmú tápot is adni a kutyának, mint 6 hónapos kora előtt, annyi nem árt meg.
Vannak kifejezetten kölykök számára előállított tápok is, de minden életkorban adhatók is léteznek, ez utóbbiak fehérjetartalmára kell leginkább odafigyelni. Nekem a TOTW (taste of the Wild) Pacific Stream nagyon bejön, gabonamentes, kis szemű táp és 25% a fehérjetartalma. Erről van szó: [link]
Csak kicsit nehéz lehet kiszámolni, mennyit kell adni a kölyöknek, de végülis a felnőtt kutyákat sem biztos, hogy pontosan az etetési útmutató szerint kell etetni, sőt, valószínű, hogy nem, az csak egy alap. Hogy mennyit kell adni a kutyának, az függ az életkortól, mérettől, aktivitástól, hogy dolgzik, vagy sportol-e valamit a kutya, hogy ivaros-e vagy ivartalan....stb.
Amúgy ez a TOTW is jó még kölyöknek:
Kölyök tápok közül ezeket tudnám ajánlani:
Bosch Junior Maxi-Brithez hasonló, jó minőségű táp, szimpi ár/érték aránnyal
Acana Puppy large Breed-kiváló minőségű táp, igaz, túl magas a fehérjetartalma
Orijen Puppy Large-az Orijen a legjobb táp, de sajna a kölyök tápnak is iszonyatos magas fehérjetartalma van
Ezt sokkal jobban ajánlanám Neked: Brit Premium Junior Large Breed
Josera Junior-ideális a fehérjetartalma, nem rossz minőség, jó választás lehet
Ha még eszembe jut valamilyen táp, írok, de most csak ezek ugrottak be.
Addig is itt olvashatsz a kölyökkutyák táplálásáról:
De neten még számtalan infót találsz a kölykök etetéséről ;) :)
Írtad, hogy főznél is a kutyának. Nos, ez szerintem felesleges megfelelő minőségű táp mellett, de persze nem tilos, és nem rossz ötlet. Viszont érdemes lehet elgondolkodni a BARF étrenden. Ez nyers etetés, és számtalan előnye van, nézz utána. Most belinkelek egy oldalt, itt felnőtteknél is, valamint kölyökkutya BARF-os, és tápos etetésére is kitérnek:
Nagytestűm van nekem is. Fél éves koráig nem gond a 27-29%-os fehérje, mi utána váltottunk felnőtt tápra, aminek 25% volt a fehérjetartalma, még ez is gondot okozott! (csonthártya gyulladás)
Egy ideje BARF étrend szerint etetem, azóta megszűnt minden problémánk!
A felnőtt kutyám Josera Juniort kapott, de túl gyorsan nőtt tőle, 26 % a fehérjetartalma, ezért fél évesen már felnőtt tápot kapott, mert hiába nézem a jobb minőségű junior tápok mind 27, 29, 30 % fehérjetartalmúak.
Most végül Brit Juniort vettem a kicsinek, majd kiderül ez jobb-e. De valószínű megeszi ezt a 15 kg-t, aztán már keverve kapja felnőtt a táppal.
Azért kell főzni a kutyának mert nyersen nem eszi meg a rizst, meg a répát. :) A húst nyersen kapja.
Rizst nem is kell neki nyersen adni ;)
Viszont a répát amúgy is turmixolva szokták a barfosok v reszelve :) Össze tudnád turmixolni a husival, egyből fincsibb lenne ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!