Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek? Vonyit a kutyám.

Mit tegyek? Vonyit a kutyám.

Figyelt kérdés
Sziasztok! Segitsetek kérlek. Van egy yorki keverék kutyusom és kb 4-5 napja minden reggel vonYit amig fel nem kelek hozzá. Nemtudom mit csináljak vele ilyenkor. Segitsetek mivel tudom erröl leszoktatni? Köszi elöre is. Sziasztok

2013. jan. 25. 07:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szia! én rá csapnék az orrára, ne fájjon neki, de érezze.
2013. jan. 25. 08:26
 2/11 anonim ***** válasza:
sajnos azért vonyít mert ezzel tudja hogy eléri hogy felkelj hozzá. nem is lesz könnyű leszoktatnod. mindenképpen egy orra koppintás vagy egy jelképes fenékre verés, hogy rájöjjön hogy a vonyítással csak ezt éri el.
2013. jan. 25. 08:42
 3/11 anonim ***** válasza:
tök közömbösen ,bezárod a budiba, a lényeg : semmi reakció,semmi szem,érintés,vagy hang konttakt.
2013. jan. 25. 09:15
 4/11 anonim ***** válasza:

Én nem vennék róla tudomást! Mivel a vonyítással eléri azt amit akar...Jó tudom eleinte nehéz lesz figyelmen kívül hagyni, de azzal, hogy az orrára koppintasz, meg fenéken billented, csak azt éred el, hogy agressziót váltasz ki belőle, és a végén egy harapós kutyád lesz!

Egyszerűen ne vegyél róla tudomást és abba hagyja! Ez nem egyik napról a másikra fog menni... türelem!

2013. jan. 25. 09:23
 5/11 anonim ***** válasza:
Soha többet ne menj ki hozzá ha vonyít, kizárólag ha csendben van. Ehhez sok türelem kell, de ha másban nem is, legalább észben illik legyőzni a kutyánkat.
2013. jan. 25. 10:07
 6/11 anonim ***** válasza:
és mikor felkelsz mit csinál? nem kell neki pisilni vagy kakilni azért csinálja?
2013. jan. 25. 10:08
 7/11 anonim ***** válasza:

Figyi!

Mielőtt a klotyóba zárnád - ekkora hülyeséget hogy lehet irni? - szólj rá egy hangosan, vagyis inkább erőteljesen,(de ne ordíts!) amit más esetben is használsz tiltáskor: pl. nem! csend!

Ne ragozd, ne beszélgess vele. Annyiszor tedd meg, ahányszor csak kezdi. Az a lényeg, hogy ne közben ne mássz ki az ágyból és ne mondj neki semmi mást!

2013. jan. 25. 12:16
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Hát a wcbe semmi képp nem zárom be mert az szerintem csak rosszabb. A rászolást már probáltam de az a helyzet ahogy megszolalok egyre hangosabban kezd vonyitani:-) .de azért köszi a segitséget.
2013. jan. 25. 13:41
 9/11 anonim ***** válasza:

tényleg elég sok itt, a dilettáns:) most komolyan ! fogalmad sincs miért csinálja ! mert figyelmet kap ! a wc-be zárás ,pedig egy technika :) csak nem értitek,mint ahogyan nem értetek a kutyákhoz sem:)

nem a wc-be zárás a lényeg . hanem a hogyan !! és nem is az idő ( hiszen percekről van szó ). ezt kizárásnak hívják,és mivel,gyanítom a kutya a lakásban van, a kizárást fizikailag is meg kell tenni, de nem a kizárás ténye,hanem annak végrehajtása a lényeges,és nevelő célú.vagy ,egyszerűen kérdezgetsz tovább,más kis kutyuska tartókat,akik adnak okos kis tanácsokat simiről,rászólásról,leszidásról,nyak bőrének megrázásáról , ( persze jaj annak aki azt irná,hogy vágd nyakon :) de ez mind -mind megerősítés . annak megerősítése,hogy célt ér ,figyelmet kap ! pont ennek elkerülése a lényeg. ezért a legfontosabb, a "" hogyan "" !

2013. jan. 25. 17:46
 10/11 anonim ***** válasza:
tegnap 17:46 -nak üzenem, mit akarsz te a budiban a kutyától? ej
2013. jan. 26. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!