Van esély a gyógyulásra? Teljesen ki vagyok készülve!
(PARVÓ) Kinek mi a tapasztalata?
Figyelt kérdés
3 hónapos közép ázsiai kölykünk elkapta ezt a borzalmas betegséget, az első tüneteket szombaton produkálta, akkor hányt először. Azt hittük csak gyomorrontás, és mivel vasárnap reggelre szinte teljesen jól volt, megnyugodtunk. Viszont délután már teljesen kedvetlen volt, csak feküdt, és jöttek a hányások és hasmenések is lassan. Hétfő óta hordjuk minden nap orvoshoz, hétfőn és kedden szurikat kapott, szerdán és ma már infúziót is az injekciók mellé, az orvos optimista, de én nagyon félek, hogy elveszítjük :( Vasárnap délután óta nem evett semmit, és kedden szerdán már inni sem ivott, fecskendővel tudtam beleerőltetni egy pici folyadékot. Nagyon lefogyott, eza alatt a pár nap alatt, pedig előtte igencsak jó húsban volt...Viszont ma már magától kezdett inni, ez már jó jelnek tekinthető szerintetek? Állítólag már holnap ennie is kellene az orvos szerint, de én még annak is örülök, hogy folyadékot vesz magához, és az nem jön ki belőle azonnal...Milyen tapasztalatotok van ezzel a **** vírussal kapcsolatban, van esély rá, hogy átvészeli, és végre valahára enni is fog? Napok óta bele vagyok betegedve ebbe az egészbe.......
Szimbóka jelentés: mióta eszik (2 napja) sikerült híznia fél kilót. Amúgy a majd egy hetes koplalása során kicsivel több mint 4 kilót adott le, szóval most van mit visszaszednie, nem lesz egy sétagalopp. Ráadásul tegnap észrevettem, hogy furcsán rág, és az étel egy részét kiköpi, mintha nem tudná megrágni. Erre megnéztem a szájüregét, és láttam hogy fel van dagadva az felső fogínye, ahol a szemfoga van. Ugye ez a fogzás jele? Szegénykémnek nincs elég baja, most még ez is. De hát ezzel alapjáraton nem is lenne gond, csak most így még nehezebb neki az evés, pedig amúgy étvágya az lenne. Holnap megyek Debrecenbe, milyen immunerősítőt, vagy probiotikumot ajánlotok, a Gastroferm Pet jó lesz neki?
2013. jan. 28. 14:21
32/45 anonim válasza:
Ne kapkodj, várd meg amig túl vagytok a nehezén és mr nem kell semmilyen bogyót kapnia, akkor kaphat immunerősítőt. De talán azt az orvos is tudja, hogy melyik a legmegfelelőbb neki. Van jó pár féle én nem kísérletezgetnék vele. Tehát hagyjuk szegényt hagy térjen vissza a normális kerékvágásba.
Tudom, hogy félted, meg a legjobbat szeretnéd neki, de hidd el, hogy ha kapkodsz és nem tudod kivárni a dolgokat akkor csak rontasz a helyzeten.
Örülj neki, hogy kezd épülgetni, és az orvossal beszélj meg szépen mindnet, ne hagyd magad össze-vissza tájékoztatgatni!
2013. jan. 28. 15:31
33/45 A kérdező kommentje:
Nos, ma már két hete az első tünetek megjelenésének, és szerencsére Szimba személyisége visszatért, sőt, durvább, mint eddig! :) Eddig is ugatta az idegeneket, de mostanság be nem áll a szája, minden zajra ugrik, és megy a kapuhoz! :) Ennek örülök! Viszont iszonyat válogatós lett :O Azelőtt szinte még a vasszeget is megette, de most alig eszik valamit, ezért kénytelen voltam alutasakos eledelt venni neki, és azt kevertem a kajájába, de még így sem ette meg mindig. Próbáltunk már mindent, rizset hússal, zöldséggel, Dog Chow kölyöktápot, húslevest, de nem igazán fekszik neki egyik sem, főleg a tápot nem eszi meg! Mit tanácsoltok?
2013. febr. 2. 20:42
34/45 anonim válasza:
A parvónál a bélbolyhok teljesen eltűnnek. Idő kell, míg helyre áll az egész. Ne hagyd válogatni, mert most fogod rossz evővé tenni, ha hagyod. Kis varázslás a tápjához persze mehet. Leves, májkrém, stb. De csak bolondításként.
Egy kutya Béres cseppel talán még besegíthetsz neki a regenerálódásban.
2013. febr. 2. 23:47
35/45 A kérdező kommentje:
Köszi! Most Immunovet port kap naponta, van olyan hatásos, mint a béres?
2013. febr. 3. 09:35
36/45 anonim válasza:
Használni tuti használ.
2013. febr. 3. 21:23
37/45 anonim válasza:
Esetleg. Egy 3 hónapos babakutya, aki halálos beteg. Nem lehetne melletted???? Vagy legalább fűtött helyen? Nem egész életére, hanem amíg beteg és babakorban van...
Azt lehet tudni, hogyan kaphatta el a parvót egyáltalán?
2013. febr. 5. 20:01
38/45 A kérdező kommentje:
Jelentem gyógyulgatunk :) Az étvágy még nem a régi, de a vérmessége megtízszereződött, remélem, így is marad! :)
Nagyon szép a kutyád. Arra majd figyelj oda, lehet, egy életen keresztül érzékenyebbek lesznek a belei.Nem biztos, hanem előfordulhat.
A fotón úgy érzem, kissé túl nagyok a növőgumói. Mivel eteteted?
2013. febr. 9. 19:59
40/45 A kérdező kommentje:
Köszi! A képeken azért látszik nagynak szerintem, mert pont fölötte lett levágva a szőre a vénás infúzió miatt, és ilyen furán néz most ki a lába! :) De egyébként főként házikosztot kap, és amit én főzök neki, rizs, tészta, húsleves, főtt hús, de keverni kell a kajájába kevés konzervet, mert anélkül nem igazán akarja megenni, a konzervnek az íze miatt viszont jobban megeszi. Vettem neki ezen kívül Dog Chow Junior tápot, de egyáltalán nem eszi, ezért folyamodunk a főtt kajázáshoz! :) Ezen kívül kalciumot nem kap, viszont Immunovet port igen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!