Van esély a gyógyulásra? Teljesen ki vagyok készülve! (PARVÓ) Kinek mi a tapasztalata?
Figyelt kérdés
3 hónapos közép ázsiai kölykünk elkapta ezt a borzalmas betegséget, az első tüneteket szombaton produkálta, akkor hányt először. Azt hittük csak gyomorrontás, és mivel vasárnap reggelre szinte teljesen jól volt, megnyugodtunk. Viszont délután már teljesen kedvetlen volt, csak feküdt, és jöttek a hányások és hasmenések is lassan. Hétfő óta hordjuk minden nap orvoshoz, hétfőn és kedden szurikat kapott, szerdán és ma már infúziót is az injekciók mellé, az orvos optimista, de én nagyon félek, hogy elveszítjük :( Vasárnap délután óta nem evett semmit, és kedden szerdán már inni sem ivott, fecskendővel tudtam beleerőltetni egy pici folyadékot. Nagyon lefogyott, eza alatt a pár nap alatt, pedig előtte igencsak jó húsban volt...Viszont ma már magától kezdett inni, ez már jó jelnek tekinthető szerintetek? Állítólag már holnap ennie is kellene az orvos szerint, de én még annak is örülök, hogy folyadékot vesz magához, és az nem jön ki belőle azonnal...Milyen tapasztalatotok van ezzel a **** vírussal kapcsolatban, van esély rá, hogy átvészeli, és végre valahára enni is fog? Napok óta bele vagyok betegedve ebbe az egészbe.......2013. jan. 24. 19:27
21/45 A kérdező kommentje:
Új fejlemény: nemrég voltam "kint" nála, de csak hogy ránézzek, nem akartam beleerőltetni semmit, mert délután sikerült megitatni. Szóval kimentem, és egy borjús konzervet felnyitottam, kiváncsi voltam, hogyan reagál a szagára...el volt bágyadva, de hirtelen feltápászkodott a dobozából, és elkezdte nyalni a száját, nagyon megörültem, és egy kanállal elé raktam, elkezdte nyalogatni, utána az ujjamról nyalt le egy nagyon picit, és azt megcsócsálta, lenyelte. Na, ekkor el is fogyott a nagy érdeklődés, és visszafeküdt, elfordította a fejét, de nagyon örülök ennek is, 6 nap után mutatott először bármiféle érdeklődést étel iránt, és gondolom a gyomra még nem bír sokat, és amint lenyeli, furán kezd el viselkedni, de remélem jobb lesz.....Nagyon remélem, hogy ez már a gyógyulgatás jele!
2013. jan. 25. 20:35
22/45 anonim válasza:
Szegény, nekem egészségesen sem kéne az a konzerv.
Viszont egy grillcsirkét már elfalatoznék, próbáld ki :).
23/45 A kérdező kommentje:
Már mindennel próbálkoztunk, szóval örülök, hogy egyáltalán lenyelt valamit, de köszi a tippet!
2013. jan. 25. 21:39
24/45 A kérdező kommentje:
Akit érdekel: nem akarom elkiabálni, de ma jelentős jobbulást könyvelhetünk el,az egy heti szendevés után: már reggel is eszegetett picit, heverészett a napon, de még erőtlen volt. Most viszont kapott ebédre "mama féle kacsáskását" nem tudom ismeritek-e,felénk ez tipikus kaja: rizs+sárgarépa húslevesszerű lében pépesre főzve kacsahússal, az egyik kedvencem, és mivel sokan ajánlották a rizset diétás kajának, ez most pont kapóra jött, és 2-3 evőkanálnyit adtam Szimbának. Hát láss csodát, úgy evett mintha soha nem evett volna! (persze egy hét után ez majdnem jogos kifejezés :P ),ha egy tállal viszek ki, azt is tuti megette volna, de tudom, hogy lassan kell hozzászoktatni a gyomrát, úgyhogy cserkészadagokat fog mostantól kapni. És már a másik kutyánkra, Axelre is morgott a kaja miatt, visszatért a személyisége :) Kevertem bele egyékbént széntablettát, mert az tegnap is segített, sztem még nem árt neki, ha kap+ normaflort is nyomok még a szájába. Jah, és azóta már újra visszatért a törzshelyére, a bejárati ajtó előtt lábtörlőre, pár hetes kora óta ez neki a törzshelye :D Szóval nem akarom elkiabálni, de nagyon-nagyon örülök, most már azt hiszem, túl vagyunk a nehezén :D Köszönöm a bíztatást, a tanácsokat és a jókívánságokat! Majd még írok, hogy mi a helyzet velünk!
2013. jan. 26. 13:13
25/45 anonim válasza:
Végre valami jó hír. Szerintem is jó lesz ha keveset adsz neki egyszerre nehogy megterhelje a gyomrát. Mondjuk lehet hogy 2-3 óránként kinálhatnád esetleg. Gratula:-)
26/45 A kérdező kommentje:
Basszus, csak most bukkantam rá erre a cikkre, lehet hogy tényleg hatásos!
2013. jan. 26. 15:54
27/45 A kérdező kommentje:
A mai nap megint nem a legjobb, a tegnapihoz képest visszaesést tapasztaltam sajnos. Ma már egyáltalán nem jött be neki a rizses diétás kaja, a kacsahusi darabkákat kiszedte belőle,de semmi több. Látom rajta, hogy valamennyire éhes, mert amikor meglát a kezemben valamit, rögtön jön, mert azt hiszi, hogy kaja, és nyalogatja a száját. Viszont reggel egy szelet pulyakpárizsit jó ízzel megevett,de többet nem adtam, most nem tudom mit készítsek neki. Vagy ilyenkor természetes, hogy nincs étvágya, és majd este próbáljam megint a rizset, hátha addigra erősebb lesz az ösztön, és megeszi? A kedélyállapota változó, van hogy csak fekszik, de van hogy mászkál, fülel stb. Szóval most nem tudom mi van. A székletét folyamatosan figyelem, már nem megy a hasa, kis "gubicsokat" kakál, pedig már ma nem adtam neki széntablettát. Inni iszik, sőt, egyszerre sokat szokott inni, és utána furán kortyog a gyomra, és picit öklendezik is a víztől, a vizelete viszont elég sötét színű. Ezek normális tünetek? Az orvos azt mondta, az első falat étel elfogyasztása után gyógyultnak tekinthető, és nem kell visszavinni, és tegnap nagyon élénk volt, ugatott is, szóval azt hittem mára még jobb lesz, de mégsem. Szerintetek? :O
2013. jan. 27. 11:36
28/45 anonim válasza:
Szerintem ezek a dolgok teljesen normálisak. Ha te vagy beteg és a szervezeted legyengűl te is nehezebben leszel újra a régi. Nagyon kimerítette a betegség, próbälj valami erőss illatú étvágy gerjesztő ételt adni neki. Nyugi rendben lesz csak idő kérdése, egy hónap múlva már csak egy rossz emlék lesz az egész.
29/45 A kérdező kommentje:
Nagyon remélem, hogy így lesz! :) Köszönöm!
2013. jan. 27. 13:30
30/45 anonim válasza:
A sötét vizelet és a kemény golyó alakú széklet vízhiányra utal.
Amit mindenképp kipróbálnék az a jó minőségű édes nemes paprika valamilyen formában pl. Édes Anna.
Citromfű vagy annak teája langyos vízben áztatva.
Ezek nem annyira irritálók mint mondjuk a fokhagyma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!