Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Használ valaki szoba kennelt...

Használ valaki szoba kennelt a kutyának?

Figyelt kérdés
Hogy, bezárod míg nem vagy otthon vagy csak annyi hogy az a helye de nyitva van mindig?

2013. jan. 24. 13:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Amig egyedük volt szo szerint telesz.rta es hugyozta a lakást amig mi dolgoztunk...aztán az 56. olyan este utan mikor még este 11 után kárpittisztítóztunk elfogyott a türelem.kennelt kapott,bezártuk,vonyitott egesz nap.(szomszed mondta) aztan ugy hozta a sors hogy hozzank kerult a felteso is.azota siri xsond van a ketrecben...annyi sz.r es hugy takaritas utan nem kockaztatom meg hogy szabadon legyenek ketten.mar el sem tudnám képzelni hogy szabadlábon legyenek a figyelo tekintetünk nélkül.

Mikor reggel fujom a deot a honomaljára már maguktol baktatnak be a helyukre,mert a spray hangja=anya megy el.

2013. jan. 24. 15:05
 12/17 anonim ***** válasza:

Gyors megoldás nincs. Nekem ugyanilyen volt a menhelyről hozott keverékem, akit pont emiatt a problémája miatt adtak vissza 2szer. Én már úgy hoztam el h tudtam h van ez a problémája és ezt meg kell oldanunk. Kb 2 hónap volt mire elkezdett javulni a helyzet - de ezt úgy h minden nap gyakoroltunk a kezdetektől. És kb fél év volt mire normálisan itthon lehetett hagyni úgy h semmit nem szedett szét.

Ha nem marad meg a kertben a kennelben, akkor a szobakennelben sem nagyon fog vagy pedig ahhoz is nagyon fokozatosan szabad hozzászoktatni és időthagyni h abban hagyjátok otthon. Ha egyből ezzel kezdenéd akkor ugyanazt érnéd el mint a kinti kennellel. El kell érned h a kutya szeresse, imádja azt a helyet ahol nagyon szívesen van. Ott etesd, játszatok olyat h oda kell bemennie dolgokért, kajáért. Majd csak pár pillanatra csukd rá, majd egyből jöhet ki. Aztán bezárod amíg otthon vagy vagy ott vagy a szobában, majd random, anélkül h hozzászólnál kinyitod. A fekhelye legyen bent. Az éjszakákat töltse benn, bezárva. Ezután jöhet csak h bezárod kimész, bejössz, teszel veszel, majd kiengeded (ha nyugodt és nincs ráfeszülve h ő ki akar jönni, nem ugat stb), még mindig egy szó nélkül, eltelik 5 perc, magadhoz hívod, megdícséred. ..és így növeled az időt. Ha elkapkodod akkor a szobakennelben is üvölteni fog és totál pánikban lesz a kutya h hova mentetek és ő miért maradt ott. Sajnos erre időt és energiát kell fordítani.

2013. jan. 24. 15:07
 13/17 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el az előttem szólólat.

Nekem két kutyám van, egyik szeparációs szorongással küzd, ami húggyal-szarral és anyagi károkkal is járt. Azért írtam, hogy járT, mert nekünk ezt a problémát azonnal megoldotta a szobakennel. Csak az egyik kutyánk van benne, s még szoktatási idő sem kellett. De az is igaz, hogy ő is vonyít, ha a másik nincs a szobában. :S Szóval a vonyítás lehet meglesz nálatok is. Jahm és mi bezárjuk a kennelbe, míg távol vagyunk.

Gyors megoldást jelenthet a szobakennel. De miután beszerezted és megszűnt a hadi állapot, el kell vele menni kutyaiskolába, mert ez az egész tök gáz. Én már csak tudom. :D

Arra készülj fel, hogy lehet vonyítani fog. Tégy be neki rágni valót, s takard le a kennelt, hogy olyan kis kuckós legyen.

2013. jan. 24. 15:31
 14/17 DogSportsTimi ***** válasza:

Használok ketrecet, vagy ha úgy tetszik szoba kennelt. Rengeteg előnye van, hogy a kutya hozzá van szoktatva. Ideiglenesen van nálam 4 hónapja. 2 hónaposan hoztam haza, boxban. Imádta a boxot, így az volt neki letéve, abban aludt, abban vittem buszon oltásokra, abba zártam be, hogy kaja után ne ugráljon. Mondhatni kis szaros kora óta hozzá volt szokva (4 hetesen 3 testvérével vittem boxban őket többször is). Időközben természetesen megnőtt, kamaszodik. Ez időnként rongálásokkal is jár. Nem szeparációs szorongás, nem kicseszés miatt, egyszerűen unatkozik. Miután több mindent szétrágott kapott egy csinos ketrecet, és ha nem vagyok itthon bezárom. 3-4 óránál többet nem szokott benne lenni. Mikor a ketrecben van mindig kap egy kutya játékot vagy egy préselt csontot, amin dolgozhat ez idő alatt, vagy alszik. Normál esetben ha itthon vagyok akkor is alszik, tehát semmiféle hátrány nem éri őt azért, mert be van zárva. Reggel mikor indulok el otthonról önként megy be a reggelije után. Ha rosszat csinál önként vonul be, ha pihenni akar akkor is oda megy. Ott nincs útban, biztonságban érzi magát. Ez tökéletes előny későbbiekben kocsiban való szállításhoz, vagy akármihez.

Ez mind szoktatás kérdése, én örülök neki, hogy így alakult. Innentől kezdve minden kutyát ketrechez/boxhoz fogok szoktatni.

Végül két kép róla:

[link]

Itt három és fél hónapos, már ennél sokkal nagyobb.

[link]

Itt pedig ketten birkóztak bent, csak a kép kedvéért volt bezárva, egyébként egész nap nyitva van.

2013. jan. 24. 15:58
 15/17 anonim ***** válasza:
Nálunk is van egy a nappaliban, általában nyitva van és megy a harc érte, hogy ki aludjon benne, van, hogy mind bezsúfolódnak és egymáson fekszenek :) Ha megszeretteted a kutyával akkor nagyon jó tud lenni, igaz én nem zárom be őket ha nem vagyok itthon, általában akkor használom fegyelmezésre ha a lakásban játszanak és föl-le rohangálnak mint a dilisek (ami elvileg tilos lenne de néha bekattannak) ilyenkor a főkolompost kiszedem a bandából és addig van a ketrecbe míg mindenki le nem nyugszik de ilyen is csak havi 1-2 alkalommal fordul elő
2013. jan. 24. 17:01
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ez lesz a megoldás nekünk is.
2013. jan. 24. 17:06
 17/17 anonim ***** válasza:
Ha megszereti, akkor aludni fog benne amig ki nem engeded. nyilván nem 8-10 órákat. nekem max. 3 órát vannak bent kaja után, de éjszaka is abban alszanak, de akkor az ajtó nyitva van. szerettesd meg vele. kapja abban a kajáját, lehet betenni kedvenc játékot. És a lényege, abban sosem szabad bántani, sem szidni.
2013. jan. 24. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!