Ha a kutyámmal elmegyek sétálni és egy kutyával összeakad, akkor megtörténhet az ha oda megyek szétválasztani őket, hogy a saját kutyám is ellenem fordul, és megkap?
biztos elő fordulhat, bár velem ilyen még nem történt
egyszer összekapott a kutyám egy másikkal, beugrottam közéjük, és rájuk kiáltottam, hogy befejezni
mind a kettő megilletődötten nézett rám :D aztán elsomfordáltak..eszükbe se jutott megtámadni
Igen, megharaphat, de nem azért, mert bántani akar, hanem mert nem figyel rá, hogy Te vagy ott, és beléd kap.
Ha kóbor kutyával verekszik, az lehet nehezebb ügy, hiszen egyedül kell a két kutyát szétszedni.
De ha a másik kutya is gazdával van, akkor szét lehet őket kapni könnyen, ha ügyesek vagytok. A kutyád mögé állsz, megfogod a nyakörvét, és a hátsó részét a lábaid közé fogod. Ennek az a titka, hogy a másik kutyát is ugyanígy meg kell fogni, lehetőleg ugyanakkor.
De ne ilyeneken gondolkozz, az eltelt 22 évem alatt még soha nem kellett a kutyáimat verekedésből kicibálni:)
előfordulhat. a kutya ilyenkor az életéért küzd, nem nagyon figyelgeti, hogy mit fog meg.
én speciel már több tucatnyi kutyaverekedésnél asszisztáltam, mint szétválasztó (töredéke volt csak az én kutyám, főleg pórul járt ismerősöknek segítettem), egyszer sem haraptak meg. a titok a jó időzítés, meg kell várni azt a pillanatot, azt a fogást, ami biztos. egy tiszta pillanat, amikor a kezem előtt van egy nyakörv, és egy mozdulattal ki tudom emelni - lehetőleg azt a felet, amelyik jobban nyomul előre. meg nyilván oltári mázli...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!