Milyen fajta kutya illene hozzám? (NEM akarok venni, csak kíváncsiságból kérdezem)
Már van 2 kutyám, akitől semmi pénzért nem válnék meg, mind a kettő keverék, fajtisztával nem nagyon volt dolgom, de kiskoromban volt egy skót juhászom, csak anyámék leadták, mert megharapott. (5éves voltam)
A természetem elég makacs és hisztis, de szeretek játszani, sétálni, bár nem órákat mert elfáradok (lusta). Elvárom a kutyámtól, hogy intelligens legyen, ne kelljen 60x elmondani valamit, mire megérti (mármint felnőtt korában). Védjen is, de ne mindenki elől.
Legyen könnyen kezelhető, mert nem akarom, hogy a fejemre nőjön. Hiába van kutyám, nem mernék mondjuk egy kuvaszt bevállalni.
Ha kell, egész nap pörögjön velem, de ha olyan van, legyen nyugodt. Szeresse a havat, mint én.
tudom, hogy szinte minden a nevelésen múlik, de ha a fajta jellemzése alapján kéne választani, mi lenne nekem való?
Ja, és elég vékony lány vagyok, szóval nagyon nagy testű sajna szerintem kizárható (párom berni pásztora is elránt, meg a páromat is), a kistestűeket meg állandóan ölbe venném, mert késztetést érzek babusgatni, de azért mindig attól félnék, hogy kitöröm a nyakát, mert amúgy bénán veszem őket ölbe.
Szóval szerintem valami közepes testű lenne megfelelő nekem.
Eléggé emlékeztetsz egy másik kérdezőre..neki is skót juhásza volt és ők is megváltak tőlem mert harapott és mert nagyon szőrözött...De, hogy ha mégse te lennél az akkor bocsi. :)
Az én tanácsom az, hogy ne legyen ennyi elvárásod a kutyától.Egyik kutya se fog úgy születni, hogy ő imádja a havat.Amiket te leírtál mind a neveléstől függ.Igazából a kutya aktivitása nem csak fajtafüggő.Nyugodtan el lehet menni hosszabb sétákra egy palota pincsivel is.A tanítás pedig a türelemtől függ és attól, hogy te hogy állsz hozzá a dologhoz.Az őrző-védő feladatra pedig ott a kutyaiskola. :)
*megváltak tőle mert harapott
Véletlenül odakerült egy "m" is... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!