Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen fajta kutya illene...

Milyen fajta kutya illene hozzám? (NEM akarok venni, csak kíváncsiságból kérdezem)

Figyelt kérdés

Már van 2 kutyám, akitől semmi pénzért nem válnék meg, mind a kettő keverék, fajtisztával nem nagyon volt dolgom, de kiskoromban volt egy skót juhászom, csak anyámék leadták, mert megharapott. (5éves voltam)

A természetem elég makacs és hisztis, de szeretek játszani, sétálni, bár nem órákat mert elfáradok (lusta). Elvárom a kutyámtól, hogy intelligens legyen, ne kelljen 60x elmondani valamit, mire megérti (mármint felnőtt korában). Védjen is, de ne mindenki elől.

Legyen könnyen kezelhető, mert nem akarom, hogy a fejemre nőjön. Hiába van kutyám, nem mernék mondjuk egy kuvaszt bevállalni.

Ha kell, egész nap pörögjön velem, de ha olyan van, legyen nyugodt. Szeresse a havat, mint én.

tudom, hogy szinte minden a nevelésen múlik, de ha a fajta jellemzése alapján kéne választani, mi lenne nekem való?

Ja, és elég vékony lány vagyok, szóval nagyon nagy testű sajna szerintem kizárható (párom berni pásztora is elránt, meg a páromat is), a kistestűeket meg állandóan ölbe venném, mert késztetést érzek babusgatni, de azért mindig attól félnék, hogy kitöröm a nyakát, mert amúgy bénán veszem őket ölbe.

Szóval szerintem valami közepes testű lenne megfelelő nekem.

2013. jan. 23. 10:26
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Eléggé emlékeztetsz egy másik kérdezőre..neki is skót juhásza volt és ők is megváltak tőlem mert harapott és mert nagyon szőrözött...De, hogy ha mégse te lennél az akkor bocsi. :)

Az én tanácsom az, hogy ne legyen ennyi elvárásod a kutyától.Egyik kutya se fog úgy születni, hogy ő imádja a havat.Amiket te leírtál mind a neveléstől függ.Igazából a kutya aktivitása nem csak fajtafüggő.Nyugodtan el lehet menni hosszabb sétákra egy palota pincsivel is.A tanítás pedig a türelemtől függ és attól, hogy te hogy állsz hozzá a dologhoz.Az őrző-védő feladatra pedig ott a kutyaiskola. :)

2013. jan. 23. 21:00
 22/23 anonim ***** válasza:

*megváltak tőle mert harapott

Véletlenül odakerült egy "m" is... :)

2013. jan. 23. 21:02
 23/23 ejulia válasza:
Francia Bulldog
2014. dec. 29. 16:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!