Lehúzott az állatorvos, hová fordulhatok?
Külföldi útlevéllel vittem tegnap a kutyámat állatorvoshoz. Két dolgot kértem tőle:
1. regisztrálják a már meglévő chipjét Magyarországon is
2. adja be neki az előre elkészített antibiotikum injekciót, amit a rendes kezelőorvosa már elkészített (Magyarországra kellett jönnünk, de még két nap van hátra a kúrából, ezért elkészített két napi injekciót fecskendővel, antibiotikummal, mindennel és ideadta nekünk)
Felvették az adatokat, a doki beadta az injekciót. Az asszisztens azt mondta, hogy a chip regisztrációja, mint adatmódosítás 500 Ft-ba kerül, hiszen a chipet nem tőlük vásároltam, már benne van a kutyában, csak regizni kell. A doki 5 mp alatt beadta az injekciót.
Mire a kasszához értünk az asszisztens beütötte az 500 Ft-ot, erre az orvos beszól, hogy "Plusz a kezelés, vagyis 4500 Ft". Az asszisztens csak néz rá kerek szemekkel, nem érti, én szintúgy. Erre a drága orvos elmagyarázta, hogy ez egy "komplett kezelés", mert injekciót is kellett beadni.
Én ezt nem tartom jogosnak, már csak azért sem, mert maga az injekció, beadással együtt külföldön kb. 900 Ft-ba kerül, anyagdíjjal plusz munkadíjjal együtt, ő meg 4000-ret kér csak azért, mert beadta neki. Nem a pénzről van szó, hanem arról, hogy ezt nem érzem tisztességesnek és kétlem, hogy valóban ennyibe kerül egy injekció beadása, vagyis a "kezelés".
Hová fordulhatok?
Utolso! Besz@rok. Meg taviranyitasi injekcio, talan fosik a nagytestu kutyaktol? :)))
Amugy sokszor kiakadok az allatorvosokon.
Egyszer megtortent velunk, hogy meg kellett muteni a kutyamat, de nem nagy dolog, kb 1/4 oras, altatassal. Elvittem elotte meg egy kontrollra, megbeszelni a mutetet.
Nem eleg, hogy egy furdoszobai merlegen merte le. Nekem kellett felvennem olbe a kutyat ugy raallni. Jelzem a kutyam kb 50 kg, en meg 58 kilos no vagyok...
Nem is ez a lenyeg, hanem kitalalta, hogy mutsuk meg most a kutyat, meg ugy sem evett, en meg majd hazaviszem olben... neztem ra butan, de komolyan gondolta. Vegul mas mutotte...
Belinkelem, háta valaki mást is érdekel:
"Amennyiben valaki az állata kezelését végző állatorvos magatartásával, tevékenységével szemben etikai panasszal kíván élni, úgy a Magyar Állatorvosi Kamara Országos Etikai bizottságához (OEB) lehet írásbeli panaszbejelentéssel élni"
Már csak egy árlistát kell szereznem, amin rajta van az oltás beadásának munkadíja és nyert ügyem van.
Bocs, tök off, de a 11-esről jutott eszembe:
én irodabútort mentem megrendelni (4 asztal, székek, szekrények stb.). A rendszerük olyan problémás volt, hogy nehezen kezelte a raktáron, és nem raktáron lévőket, ergo bonyodalmat okozott, hogy azt is kiszállítással kértem, ami volt raktárban is.
Erre ilyet szól az eladó srác (miután előtte szóba került, hogy bkv-val vagyok): az asztalokat nem viszem el most? :D Hát mondom épp nem fér el a táskámban.
ma 10:10
Jelenthetsz, de semmit nem érsz el.
Amikor az orvos ránéz a kutyádra, mielőtt bármit csinálna vele, azt simán "vizsgálatnak" nevezheti.
Példa: chip. Odamész, doki belenyomja a chipet és 98 %-uk felszámolja a vizsgálati díjat.
Nagyon sok már az állatorvos. Viszont kevés a rendes és olyan, akinek tudása is van.Bizony, okos gazdi tájékozódik, mielőtt új orvoshoz megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!