Melyik Staffordshire nyulánk?
Kicsit zavaros, hogy milyen Staffordshirek léteznek. Sok olyat látok, ami alacsony, zömök, rettentően izmos.
Viszont utcán sok olyat láttam már, amik nyulánkabbak, szálkásabbak.
Pontosan melyik fajtát láthattam?
talán az ADBA standard pitbulljait ajánlanám a figyelmedbe. ezek mind vékonyabbak.
Szépek, bár kétlem, hogy anyagilag és technikailag megoldható lenne New Yersey-ből kutyát vásárolni :)
Amiket én láttam, még ezeknél és hosszabb lábbal rendelkeztek. Ráadásul nem egy gazdánál láttam ilyen hosszú lábú kutyát, hanem a környéken kifejezetten sokat (sajnos főleg kocsiból, így esélytelen a megszólítás).
De lehet az a legegyszerűbb, ha megállítok valakit ilyen kutyával és megkérdezem, hogy honnan van.
Akkor már csak az a kérdés, hogy honnan tudom, hogy szaporítóval vagy valóban lelkiismeretes tenyésztővel van dolgom :)
Mondjuk B terv, hogy kimegyek egy menhelyre és ott keresek egy hasonló kutyát - legalább jobb élete lesz, én pedig spórolok a beszerzésen. Nem feltétlenül ragaszkodok a fajtatiszta kutyához, elég sok keverékem volt és jók a tapasztalataim velük.
Ő itt nyulánkabb fajta. Igaz 5 éves de ettől még ugyanannyi szeretet tud adni. Miskolcon van a kutya helyileg:
Ha még nem aktuális a kutyus, akkor bocsi :) Csak személy szerint ismerem a kutyát és próbálom segíteni a kutya sorsát, ha bár a gazdáját teljesen lenézem.
Kifejezetten boxeres a fizimiskája, ha nincs fölé írva, hogy amstaff, boxernek nézem.
Ő pl szóba jöhetne, de a jelenleg még nem alkalmas a kutya sajnos - 9-10 órán át nincs itthon senki, illetve kicsi, belvárosi lakás, ahol már két ember is szűkösen fér meg. Költözés után néznék kutyát, mert ott legrosszabb esetben ki lehet engedni a kertbe és ott futkározhat, ha hosszabb ideig távol vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!