Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan biciklizzek a kutyámmal...

Hogyan biciklizzek a kutyámmal, ha csak betonon tudnék?

Figyelt kérdés
Na, a kérdés elég érdekesre sikerült, de a lényeg: milliószor olvastam, meg hallottam már, hogy kutyával betonon futni nem szabad, egészségtelen, és ízületi problémákhoz vezet. Az én másfél éves kan kutyám imád futni, de sajnos nincsen olyan hely, ahol szabadon elengedhetném szaladgálni.. Gondoltam még arra, hogy futok vele, de én meg nem bírom a tempóját.. Így jutottam a biciklizésre. De azzal meg az a probléma, hogy a kutya nem futhat betonúton, csak föld, vagy homokúton, olyan meg itt sajnos nincsen.. Mitévő legyek ilyenkor..? Nagyon árt neki a betonon való futás? Vagy hogyan futtassam akkor..?
2013. jan. 19. 21:28
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
utolsó! én láttam szerintem azt a bejegyzést! te írtad, hogy Fressnapf-ban lehet kapni, ugye? meg be volt linkelve egy kép is
2013. jan. 19. 23:17
 12/17 anonim ***** válasza:
bizony, én voltam, szerintem baromi hasznos dolog, van két szabad kezem, a kutya nem tud megrántani, mert a rugók felfogják, és mellettem tartja végig, nem esnek el benne az emberek, állítható a hossza is.
2013. jan. 19. 23:23
 13/17 anonim ***** válasza:
Mi rendszeresen bringázunk, bár nekem csvijeim vannak és csináltam nekik egy spéci hátizsákot és ők abban vannak miközben én tekerek :D
2013. jan. 19. 23:55
 14/17 anonim ***** válasza:
#8 vagyok. 11 kiló a kutyám, nem egy nagy darab. Nagyobb kutyussal biztos valamivel óvatosabban kell kezdeni. Ja, meg még azt elfelejtettem mondani, h az elején leengedheted az ülést annyira, h leérjen a lábad, ha kinyújtod. Az ad egy biztonságérzetet.
2013. jan. 20. 08:09
 15/17 Szilvi & Argos ***** válasza:

Elvileg tilos, igen. Gyakorlatilag nálunk nem büntetnek érte, pedig sok ismerős a kerület központjából bringán ülve, pórázon vagy anélkül vezeti a kutyát le a duna partra :)

Ha pórázon viszem, az is tilos, ha elengedem, az is tilos...menjenek a francba :D

2013. jan. 20. 11:48
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
3 éve tekerek ,és a kutyám fut mellettem. nagytestű erős kutya. a betonon való futtatás ?: túl kemény a talaj,így a talppárnák kevésbé tompítják a rázkódást, ami idővel csukló,könyök,és vállizületi problémákat okoz! az új aszfalt felszedi a talppárna bőrét !a meleg aszfalt szintén! de minden út mellett van útpadka ,ami általában füvel borított! de a kis faluból gyorsan kiérhetsz egy mezőgazdasági útra ,és ahol a traktor elmegy ,ott száraz időben te is eltekerhetsz. lakott területen kívül a kutyáról leszedem a pórázt, de van rajta fényvisszaverő nyakörv , és egysoros lánc nyakörv ( hallod !! ). behívósíp sem árt ( ultrahangos )! ha megkergetné a vadakat 200 méterről nehéz hanggal behívni! a dog wolking ( vagy hogy a fe@ébe hívják , nekem nem vált be) póráz a kézben két újjal fogva ,és a kutya a bicaj jobb oldalán fut! baj esetén ,egyszerúen elengedem a pórázt, és a kutya megoldja a problémát. hidegben futtass. melegben csak rövid távon,vizzel felszerelkezve,esetleg fürdési lehetőséggel kombinálva. heti 1-2 X 15-25 km-t símán lefutnak sőt egyes fajták akár naponta is!:) de szerintem komolyabb táv után ,2 nap pihi nem árt. de akkor is mozgatni kell! sétáltatni,kondiban tartani. az átlagunk heti 50 km. ebből 1 X 25,vagy 2 X 15 km , a többi rövidebb 5-6-7 km / nap. nyáron mindíg fürdetéssel kombinálva. eső nem akadály. a lényeg ,nyugodt ,állandó tempó, főleg visszafelé, kisebb sétákkal, pihenővel . a google eörth segíthet az útvonal kijelölésben!
2013. jan. 21. 13:13
 17/17 A kérdező kommentje:

köszönöm mindenkinek a választ!

Majoros13! Elég nehéz lenne egy 22kilós kutyát egy hátizsákba beletenni.. :)

2013. jan. 21. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!