Hogyan tudnám megtanítani a kutyámnak hogy ne ejtse ki a játékot a szájából?
http://www.youtube.com/watch?v=cmWSWjev4xI
Ezt szeretném neki megtanítani, de mikor hozza vissza a játékát akkor félúton elengedi és az orrával meg a lábával löki el hozzám így nem tudom kivenni a szájából.
Először is gyakorlás kérdése.
Másodszor is, nézd meg a videón, hogy egy pár lépésre van a kutya és a gazdi , és csak akkor kapja meg a kutya a jutifalatot, ha cserél a gazdival.
Tehát egy lépésről kezdjétek, hogy megértse a kutya a csere értelmét, fokozatosan távolodjatok egymástól, de napi 5 perc is elegendő , mert a kutya megunja és elveszti az érdeklődését. Játéknak kell felfognia :)
Szerintem függ még a kutya fajtájától is.A legfontosabb még, az állandó dicséret!
Igaz nekem Golden retrieverem van, de ugyebár a kézbe adás nem öröklött hanem tanult, úgyhogy tök mindegy milyen fajtáról van szó.
Nálunk is az volt a baj, hogy elém dobta az apporttárgyat. Én is megtanítottam neki a tart vezényszót. szájába adtam mondtam hogy tart... hatászünet... nagy dícséret jutifali! És ezt sokszor és egyre hosszabbra kihúzod a hatásszünetet. Több gyakorlás után eltávolodok körözök a kutya mellett miközben neki tartania kell, oda megyek átveszem "okos" és mehet a fincsi jutifalat. Séták során is szájába adtam, kiadtam neki a vezényszót, ha kiköpte vissza a szájába 10 méter után kiveszem okos. De ezt már akkor ha a kutya érti a feladatot. Sok-sok gyakorlás kérdése, nekem annyira rákapott a kutyám hogy azóta is a játékát hurolja a szájába mindenhova nyújta nekem hogy vegyem el egy kis falatot remélve :D
Nekem van egy könyvem abból írom neked le:
1, Egy éles késsel hasítsunk be egy teniszlabdát kb 2,5 cm hosszan.
2, Nyomd szét a labdát hogy kinyíljon a rés! Mutsasd meg a kutyádnak, had lássa ő is amikor beleteszed a jutalomfalatot.
3, Kezdj el vele játszani dobáld a földhöz, dobd a magasba majd hajítsd el és biztasd kutyádat, hogy vigye vissza!
4, Amikor kutyád(végül vagy nehezen) visszahozta a labdát nyomd össze és vedd ki a jutalomfalatot majd add oda neki. Mivel képtelem magától kiszedni lassan megtanulja, hogy vissza kell vinni
Sok sikert :)
Mindenkinek ajánlom a könyvet címe:
Kyra Sundance- 10 perces kutyaiskola
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!