Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám kutyába se vesz! Mit...

A kutyám kutyába se vesz! Mit tudtok javasolni?

Figyelt kérdés

Nem úgy nem vesz kutyába se, hogy nem tekint falkavezérnek, azzal nincs igazán nagy probléma (csak talán néha), nem szemtelen, kb. 90%-ban behívható, tudja hol vannak a határok, betartja a szabályokat. Azért van probléma, mert szerintem nem szeret :(. Nem simogatom sokat, de általában elhúzza magát, játszani sem imád velem, igaz, néha azért élvezi,de húsz percnél többet nem foglalkozhatok vele, ha nem muszáj, a lehető legmesszebb van tőlem, ha más emberek között vagyunk, odarohan hozzájuk, és vissza sem akar jönni, ugyanígy van ez, ha kutyák közé viszem. Egyszerűen fittyet hány rám, és nem szeret...vagyis én ezt érzem. Ha neadjisten haldokolnék, tuti otthagyna, hogy hadd purcanjak ki egyedül, és elrohanna egy haverjához játszani. Nem tduom mi lehet a baja velem....szerintetek? Minden nap sétáltatom 1, 2, vagy akár 3 órát, hétvégén többet is, kb. minden második hétvégén túrázunk, szombaton kutyasuliba járunk, sokat tanítom változatos, érdekes trükkökre klikkerrel (igaz, nem lehet túl hosszú ideig lekötni, így nagyjából úgy tanítom, mint egy két hónapos kölyköt: naponta többször, kicsikét), Orijennel etetem, rendszeresen viszem állatorvoshoz, minden szabadidőmet rááldozom, és nem utolsó sorban...nagyon-nagyon szeretem!!!! Egyszóval mindent megadok neki, ami tőlem telik. Mi a gond akkor mégis?

Tudtok esetleg valami játékot, ami jobbá, szorosabbá tehetné a kapcsolatunkat? Mivel lehet ragaszkodóbbá tenni? Hogyan? Segítsetek...

Köszönöm a válaszokat! :)

2013. jan. 19. 19:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Így már érthető a viselkedése. Egyáltalán nem kötődik hozzád, sőt, falkavezérnek sem tekint. Az Ő maga. Nincs meg közöttetek az összhang. Azt nem írtad, mennyi idős, de talán még nem késő iskolába vinni.

Ezért jobb módszer a menhelyi örökbefogadás, ahol adnak időt a barátkozásra. És hagyják, hogy a kutya válasszon. Én hagytam és nem bántam meg.

2013. jan. 20. 20:28
 12/17 anonim ***** válasza:
Utolsó nem gondolod, hogy kicsit nagy ellentmondás, hogy a kutya nem lehet a falkavezér, de azt eldöntheti, hogy kié legyen? Ugyan már! Az ember a felelős, neki kell minden információ tudatában eldönteni ki lesz a legmegfelelőbb neki. Anúgy pedig a kérdező írta, hogy iskolába jár. Ott nem mondanak semmit?
2013. jan. 20. 21:04
 13/17 anonim ***** válasza:
Jobb menhelyeken a területen belül lehet az általuk pl. házőrzésre ajánlott és ezek közül általad kiválasztott több kutyával ismerkedni, barátkozni. De megette a fene, ha nem veszed figyelembe, hogy az állat mit akar? Visszaveszik, de azért ez nem olyan egyszerű. Ha meg sem mozdul a pórázon, ha huzatja magát, nem érdekli, ki szól hozzá: nem a te kutyád. Amelyik már a második alkalommal lelkesen üdvözöl, alig várja, hogy pórázt tegyenek rá és sétálhasson veled, játszani akar, szájába veszi a kezed: az a te kutyád.
2013. jan. 20. 21:18
 14/17 anonim ***** válasza:
Ja, és még véletlenül sem azért csinálja a legtöbb, mert mindenkit imád, és tök mindegy neki, ki foglalkozik vele... Az, hogy egy kutya nem ugrik a nyakadba, nem azt jelenti, hogy nem a te kutyád, hanem azt hogy dolgozni kell vele. Az a te kutyád amelyik méretben, kinézetben, korban, jellemben stb passzol az igényeidhez. Nem az amelyik a szájába veszi a kezed.
2013. jan. 20. 21:31
 15/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

A kutyasuliban még nem beszéltünk ezekről a problémákról (ott nem is feltűnő), de majd beszélek az oktatóval, hátha...

2013. jan. 21. 20:09
 16/17 anonim ***** válasza:

Érdemes elolvasni:

[link]

2013. jan. 21. 22:13
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszi szépen :)
2013. jan. 22. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!