A kutyám kutyába se vesz! Mit tudtok javasolni?
Nem úgy nem vesz kutyába se, hogy nem tekint falkavezérnek, azzal nincs igazán nagy probléma (csak talán néha), nem szemtelen, kb. 90%-ban behívható, tudja hol vannak a határok, betartja a szabályokat. Azért van probléma, mert szerintem nem szeret :(. Nem simogatom sokat, de általában elhúzza magát, játszani sem imád velem, igaz, néha azért élvezi,de húsz percnél többet nem foglalkozhatok vele, ha nem muszáj, a lehető legmesszebb van tőlem, ha más emberek között vagyunk, odarohan hozzájuk, és vissza sem akar jönni, ugyanígy van ez, ha kutyák közé viszem. Egyszerűen fittyet hány rám, és nem szeret...vagyis én ezt érzem. Ha neadjisten haldokolnék, tuti otthagyna, hogy hadd purcanjak ki egyedül, és elrohanna egy haverjához játszani. Nem tduom mi lehet a baja velem....szerintetek? Minden nap sétáltatom 1, 2, vagy akár 3 órát, hétvégén többet is, kb. minden második hétvégén túrázunk, szombaton kutyasuliba járunk, sokat tanítom változatos, érdekes trükkökre klikkerrel (igaz, nem lehet túl hosszú ideig lekötni, így nagyjából úgy tanítom, mint egy két hónapos kölyköt: naponta többször, kicsikét), Orijennel etetem, rendszeresen viszem állatorvoshoz, minden szabadidőmet rááldozom, és nem utolsó sorban...nagyon-nagyon szeretem!!!! Egyszóval mindent megadok neki, ami tőlem telik. Mi a gond akkor mégis?
Tudtok esetleg valami játékot, ami jobbá, szorosabbá tehetné a kapcsolatunkat? Mivel lehet ragaszkodóbbá tenni? Hogyan? Segítsetek...
Köszönöm a válaszokat! :)
vannak kutyák, amelyek úgy születnek, hogy azt lehet rá mondani.."nem emberfüggő".Nagyon ritka , de előfordul.
Meg lehet próbálni, hogy nem veszed semmibe. Nincs játék, nincs kedveskedés, nincs kirándulás, csak szó nélküli rövidebb séta pórázon, étel odaadása, még az iskolában is kihagyhatnál 1-2 foglalkozást. Néha még jó is a kutyának, ha van beiktatva egy rövid szünet.A kutyatársakkal való játék kis szüneteltetése sem okoz majd törést benne.
Pedig a golden a világ legbarátságosabb kutyafajtája.A mienk(sajnos már csak múlt időben,mert meghalt:( )
annyira ragaszkodott hozzánk,hogy nem lehetett lépni mert folyton ott lebzselt körülöttünk.
Ha mondjuk yorkhsire terrier kutyát lenne akkor megérteném.Nade golden!! Ez kizárt dolog!
Ja és nem menhelyi? Vagy valamim kóbor és te fogadtad be?
Mert lehet,hogy azért ilyen,mert rossz emlékei vannak a többi emberrel kapcsolaztban:
Tegnap, 20:06, milyen kötődési tréning? Mi az?
Többiek: köszi a válaszokat...nem menhelyi valóban :) Sokat kóborgott a környékbeli falvakban, és nem keresték. Úgy döntöttem, befogadom, nehogy valami baja legyen. Több hónapig hirdettem, de nem jöttek érte, így lett a kutyusom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!