Angol masztiff, Nápolyi masztiff vagy Cane Corso?
Mind3 nagyon nagyon tetszik :)
De hát mindhárom nem lehet :D
Ti melyiket választanátok/választottátok és miért ??
Akinek van a 3fajta közül ilyen kutyája írja le hogy melyik az és hogy milyen a kutya (jelleme) stb :)
Jah és a kutya nemét-korát és nevét is :) Csak kiváncsi vagyok ! ;)
Cane corso. Barátnőm kutyája ilyen fajtájú, 4 éves kan; háát, én beleszerelmesedtem :) Mindent megcsinál, amit csak kérünk tőle, nagyon játékos, de ha sétálni vittük akkor az idegenekkel szemben nagyon bizalmatlan, senkit nem enged a közelünkbe, más kutyákkal szemben flegma, vagy egy morgással elintézi őket :)
16/L
Cane corso.
Igaz a többit nem ismerem,de a cane corso sokkal jobban bírja a meleget,a nagy sétákat stb.
Oh köszönöm ! :) Dee kérek méééééééég válaszokat !!!!
Amúgy 16/L a b.nőd is 16 ?
Mert amúgy azt olvastam a Cane Corsoról hogy erőskézhez való ,kezdőkutyának mégcsak ne is álmodjon senki.
Én most 15 vagyok de mie ez ugyis végbe menne 16lennék :D .
Szóval szerintetek ? :D
Cane Corso. Csupa pozitív tapasztalat. De csak akkor, ha van elég pénzed arra, hogy egy jó kennelből vedd meg. Gyakori náluk a diszplázia betegség (lehet, hogy a másik két fajtánál is, nem tudom), amire a tenyésztők nagyon odafigyelnek, próbálják kiküszöbölni, próbálnak szinte csak diszplázimentes egyedeket pároztatni. Ha nincs rá pénzed, akkor inkább ne válaszd ezt, mert tényleg nagyon gyakori ez a betegség náluk és sokan el sem tudják képzelni, hogy ez mekkora szenvedés mind a kutyának, mind a gazdinak.
A jelleméről és a külleméről nem akarok sokat írni, csupa jók a tapasztalataim. Ha rákeresel a neten, sok helyen írnak róluk és tényleg igazak a hírek. :) Ha kérdésed van, kérdezz nyugodtan.
Szerintem kérdezz meg egy állatorvost, hogy neki mik a tapasztalati ezzel a három fajtával kapcsolatosan. Sok sikert a választáshoz!!!
Kedves Utolsó !
Köszi szépen :)
Hát annyit kérdeznék hogy ...sok internetes oldal azt írja h mind lelkileg és fizikailag erősek kell hogy legyünk hozzá mert úgy kell nevelni.
Nah ezt egy 16 éves mondhatni "törékeny" lány tudná csinálni ? Mármint megtudja ezt a naaagy kutyát nevelni ?:)
Télleg csak a netes oldalak túlozzák el a dolgot hogy : Hú ilyen meg olyan erős kezekbe való stb ? !
Kedves Utolsó !
Hát megin köszönöm a válaszod :D :)
Hát igazából a szüleim nem olyan kutyásak , mármint ...
Megsimogatják hogy : Szija te cukorfalat xD
De ennyi ..
Ők nem töltenének vele 1-2 órát naponta hogy : ÜL , mondom ÜL ...jóvan okos kutya ;)
Úgy gondolják Én akarok kutyát nem ők ...akkor én kezeljem ... :)
En ugy gondolom, hogy nem csak egy 50 kilos Cane Corsot kell kemenyen fogni.
Egy 3 kg-os yorkshere terrier is a fejunkre nohet kokemenyen, ha nem kezdjuk el a neveleset koran.
Persze a koranak megfeleloen.
Nekem 12 eves koromban volt eloszor kutyam.
Es tudtam kemenyen fogni, es kezjeleket is tudott.
Mindent en tanitottam neki!
Kovetkezetesnek kell lenni, s persze ugyanugy kell adni szeretetet is.
Én is a Cane Corsora voksolnék. A többi fajtát nem ismerem de ezt igen mert nekem is nagyon tetszenek és kicsit utánnuk olvasgattam.
Nem a fizikum számít a nevelésüknél hanem a határozott, megingathatatlan jellem. Ha kölyök és fiatal korában elismer a kutya falkavezérnek nem lehet semmi gond. Következetesen neveld, mielőtt elnézel neki valami kis apróságnak tűnő dolgot gondolj bele milyen következményekkel járhat a jövőben. Ha van lelkierőd, hogy egy kölyök kutyával elég szigorú legyél és persze mindent megtudsz a fajtáról mielőtt megveszed a kicsit akkor vágj bele nyugodtan.
Én a 48 kilómmal is jól elvagyok a pitemmel, csak engem és páromat nem húz el, mindenki mást igen:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!