Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Angol masztiff, Nápolyi...

Angol masztiff, Nápolyi masztiff vagy Cane Corso?

Figyelt kérdés

Mind3 nagyon nagyon tetszik :)

De hát mindhárom nem lehet :D

Ti melyiket választanátok/választottátok és miért ??

Akinek van a 3fajta közül ilyen kutyája írja le hogy melyik az és hogy milyen a kutya (jelleme) stb :)

Jah és a kutya nemét-korát és nevét is :) Csak kiváncsi vagyok ! ;)

2009. aug. 30. 17:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Cane corso. Barátnőm kutyája ilyen fajtájú, 4 éves kan; háát, én beleszerelmesedtem :) Mindent megcsinál, amit csak kérünk tőle, nagyon játékos, de ha sétálni vittük akkor az idegenekkel szemben nagyon bizalmatlan, senkit nem enged a közelünkbe, más kutyákkal szemben flegma, vagy egy morgással elintézi őket :)

16/L

2009. aug. 30. 17:23
 2/11 anonim ***** válasza:

Cane corso.

Igaz a többit nem ismerem,de a cane corso sokkal jobban bírja a meleget,a nagy sétákat stb.

2009. aug. 30. 17:36
 3/11 A kérdező kommentje:

Oh köszönöm ! :) Dee kérek méééééééég válaszokat !!!!

Amúgy 16/L a b.nőd is 16 ?

Mert amúgy azt olvastam a Cane Corsoról hogy erőskézhez való ,kezdőkutyának mégcsak ne is álmodjon senki.

Én most 15 vagyok de mie ez ugyis végbe menne 16lennék :D .

Szóval szerintetek ? :D

2009. aug. 31. 07:33
 4/11 anonim ***** válasza:

Cane Corso. Csupa pozitív tapasztalat. De csak akkor, ha van elég pénzed arra, hogy egy jó kennelből vedd meg. Gyakori náluk a diszplázia betegség (lehet, hogy a másik két fajtánál is, nem tudom), amire a tenyésztők nagyon odafigyelnek, próbálják kiküszöbölni, próbálnak szinte csak diszplázimentes egyedeket pároztatni. Ha nincs rá pénzed, akkor inkább ne válaszd ezt, mert tényleg nagyon gyakori ez a betegség náluk és sokan el sem tudják képzelni, hogy ez mekkora szenvedés mind a kutyának, mind a gazdinak.

A jelleméről és a külleméről nem akarok sokat írni, csupa jók a tapasztalataim. Ha rákeresel a neten, sok helyen írnak róluk és tényleg igazak a hírek. :) Ha kérdésed van, kérdezz nyugodtan.

Szerintem kérdezz meg egy állatorvost, hogy neki mik a tapasztalati ezzel a három fajtával kapcsolatosan. Sok sikert a választáshoz!!!

2009. aug. 31. 15:22
 5/11 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó !

Köszi szépen :)

Hát annyit kérdeznék hogy ...sok internetes oldal azt írja h mind lelkileg és fizikailag erősek kell hogy legyünk hozzá mert úgy kell nevelni.

Nah ezt egy 16 éves mondhatni "törékeny" lány tudná csinálni ? Mármint megtudja ezt a naaagy kutyát nevelni ?:)

Télleg csak a netes oldalak túlozzák el a dolgot hogy : Hú ilyen meg olyan erős kezekbe való stb ? !

2009. aug. 31. 17:47
 6/11 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Nem ismerlek, nem tudom, hogy milyen vagy. De ha neked ezek a kutyák tetszenek (és nem a kicsik - szépen fogalmaztam), akkor már van esélyed :) Én nő vagyok, igaz, hogy már felnőtt, de nálunk is kérdéses volt, hogy meg tudok-e bírkózni a feladattal (mondjuk nekem könnyebb volt, mert ott a férjem). Az első kutyát kicsit "elrontottam". Nem voltam vele elég következetes. Szerencsém van azért, mert ő egy nagyon jó természetű szuka, akinél nem volt olyan nagy probléma a rossz nevelés. A második, kannál már nem lett volna ilyen egyszerű a helyzet, de szerencsére ott már volt tapasztalatom és kíméletlen gazdi lettem :) Csak hogy jobban megértsd: nem szabad semmit ráhagyni, már az elejétől szigorúan parancsolni kell neki, ne nőljön a fejedre. Foglalkozni kell vele, meg kell neki taníttatni az alapvető dolgokat. Nagyon vágyik a szeretetre is, de ha rosszat csinált, akkor nincs apelláta. Ha úgy érzed, hogy ezt be tudod tartani, akkor van esélyed arra, hogy jó kutyád legyen és jó gazdi legyél (azért gondolom a szüleid is be tudnak segíteni, nem?)!
2009. szept. 1. 10:40
 7/11 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó !

Hát megin köszönöm a válaszod :D :)

Hát igazából a szüleim nem olyan kutyásak , mármint ...

Megsimogatják hogy : Szija te cukorfalat xD

De ennyi ..

Ők nem töltenének vele 1-2 órát naponta hogy : ÜL , mondom ÜL ...jóvan okos kutya ;)

Úgy gondolják Én akarok kutyát nem ők ...akkor én kezeljem ... :)

2009. szept. 1. 13:24
 8/11 anonim ***** válasza:

En ugy gondolom, hogy nem csak egy 50 kilos Cane Corsot kell kemenyen fogni.

Egy 3 kg-os yorkshere terrier is a fejunkre nohet kokemenyen, ha nem kezdjuk el a neveleset koran.

Persze a koranak megfeleloen.

Nekem 12 eves koromban volt eloszor kutyam.

Es tudtam kemenyen fogni, es kezjeleket is tudott.

Mindent en tanitottam neki!

Kovetkezetesnek kell lenni, s persze ugyanugy kell adni szeretetet is.

2009. szept. 2. 21:25
 9/11 anonim ***** válasza:

Én is a Cane Corsora voksolnék. A többi fajtát nem ismerem de ezt igen mert nekem is nagyon tetszenek és kicsit utánnuk olvasgattam.

Nem a fizikum számít a nevelésüknél hanem a határozott, megingathatatlan jellem. Ha kölyök és fiatal korában elismer a kutya falkavezérnek nem lehet semmi gond. Következetesen neveld, mielőtt elnézel neki valami kis apróságnak tűnő dolgot gondolj bele milyen következményekkel járhat a jövőben. Ha van lelkierőd, hogy egy kölyök kutyával elég szigorú legyél és persze mindent megtudsz a fajtáról mielőtt megveszed a kicsit akkor vágj bele nyugodtan.

Én a 48 kilómmal is jól elvagyok a pitemmel, csak engem és páromat nem húz el, mindenki mást igen:)

2009. szept. 3. 12:03
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
15 éve vannak nápolyi masztiffjaink és soha nem is lesz más kutyánk! Volt corsonk is,12 évig élt,őt is nagyon szerettük,de a corso valahogy nekünk túl "pőrgős" volt. Azt,hogy miért maradtunk a nápolyinál nem igazán tudom megfogalmazni.Ezt meg kell tapasztalnia az embernek ahhoz,hogy megértse.Elvarázsolják az embert.Aki nem dolgozni vagy sportolni akar a kutyájával,hanem "csak" egy igazi társra vágyik,annak a nápolyi masztiff a legjobb választás!
2009. szept. 3. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!